Κέντρο κράτησης μέσα στην Αθήνα!

Κλειστό κέντρο κράτησης .στα πρότυπα της Αμυγδαλέζας, μέσα στα όρια του...Δήμου Αθηναίων προτίθενται να δημιουργήσουν ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Γιώργος Καμίνης σε συνεργασία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια...
Η πρόθεσή τους αυτή γνωστοποιήθηκε χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες στο δημαρχιακό μέγαρο της οδού Αθηνάς.
Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί για την κοινωνική συνοχή και την αναζωογόνηση της πόλης. Σ' αυτό το πλαίσιο είναι θετικό να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής
και φιλοξενίας». Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Αθηναίων συγκατατίθεται στη δημιουργία κέντρου εντός των ορίων του, επιδιώκοντας να δώσει το παράδειγμα, με την προσδοκία να το ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισήμανε ότι η δημιουργία κέντρων είναι απαραίτητη, προκειμένου να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές προς τα σύνορα. «Θα ακολουθήσουμε το σχέδιο που υπάρχει από το 2010 και έχει υποβληθεί στην Ε.Ε.» σημείωσε. Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο του 2010 προβλέπεται η δημιουργία κέντρων υποδοχής στα σύνορα, κέντρων για αιτούντες άσυλο και όσους χρήζουν ανθρωπιστικής στήριξης και κέντρων κράτησης για όσους προορίζονται για απέλαση. Επίσης, προβλέπεται η λειτουργία ανεξάρτητης Υπηρεσίας Πολιτικού Ασύλου, η στελέχωση της οποίας εκκρεμεί από το 2011, οπότε θεσμοθετήθηκε.
zoomblog.org
Keywords
Τυχαία Θέματα