Eρt3 : ο μπλιατκας, οι συμβασιουχοι και το βαθυ πασοκ

18:14 23/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο... "Σαλονικιός"
Στον αέρα εξακολουθούν να βρίσκονται οι 12 δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 που επιλέγηκαν ώστε να υπογράψουν ΣΟΧ. Οσο περνάει ο καιρός και παραμένουν άνεργοι χωρίς να έχουν ευθύνη, τόσο μεγαλώνει η οργή τους προς τον...
γενικό διευθυντή Κ. Μπλιάτκα και τις επιτροπές αξιολόγησης καθώς θεωρούν και τις δύο πλευρές υπεύθυνες για την τετράμηνη ανεργία τους. Ο λόγος έχει να κάνει με την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων που τους έφερε
στη δίνη των εκλογών.
Γκρίνια όμως υπάρχει και από τους 12 «κομμένους» δημοσιογράφους καθώς έχουν πληροφόρηση ότι έγινε μεγάλο «μαγείρεμα» για την επιλογή των συναδέλφων τους η οποίοι θα ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, όταν τελικώς διορισθεί η νέα διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε., καθώς ο Λάμπης Ταγματάρχης αρνήθηκε να υπογράψει.
«Οι δημοσκοπήσεις «αποφάσιζαν» για τους 12» ακούγεται με σαρκασμό στα δημοσιογραφικά γραφεία της Θεσσαλονίκης όταν γίνεται κουβέντα για κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η αξιολόγηση των 12 συμβασιούχων, μεταξύ των οποίων βεβαίως υπάρχουν και άτομα τα οποία μπήκαν με το… «σπαθί» τους.
Οι επιτροπές αξιολόγησης καθυστέρησαν γιατί έγινε μεγάλη μάχη για τα ονόματα. Οσο οι δημοσκοπήσεις έβγαζαν τέλη Μαρτίου τη Ν.Δ. κόμμα εξουσίας κυριαρχούσε η επιλογή «γαλάζιων» δημοσιογράφων. Όταν έπεφτε το ποσοστό και υπήρχαν ενδείξεις για συγκυβέρνηση αναλογικά έμπαιναν στη 12άδα «υποστηριζόμενοι» από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ δημοσιογράφοι. Μάλιστα όταν στις επαναληπτικές εκλογές έμπαινε θέμα πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ τότε είναι που βραχυκυκλώθηκαν οι επιτροπές. Κι όλα αυτά γιατί κάποια μέλη των επιτροπών ήθελαν να έχουν τις καρέκλες τους και μετεκλογικά «πουλώντας» στη νέα κυβέρνηση ότι λειτούργησαν δημοκρατικά επιλέγοντας άτομα απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους. Η επίφαση ήταν «οι ανάγκες της υπηρεσίας», αλλά κατά βάθος έγινε ένα παιχνίδι με πολιτικά και φιλικά κριτήρια, στο οποίο επιλέχθηκαν πρώτα τα πρόσωπα και μετά ακολούθησε η βαθμολόγηση τους. Ενας έξυπνος άνθρωπος διαβάζοντας τη βαθμολόγηση το αντιλαμβάνεται εύκολα. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν ενστάσεις από μέλη των επιτροπών, ενώ το θέμα απασχολεί και το Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΜ-Θ. Σ’ όλο αυτό το παιχνίδι τυπικά ο γενικός διευθυντής Κώστας Μπλιάτκας παρέμενε θεατής παρότι οι ημέρες περνούσαν και ο κίνδυνος η προεκλογική περίοδος να βάλει στον «πάγο» (όπως και έγινε) του συμβασιούχους ήταν ορατός, αλλά στην ουσία βολευόταν γιατί διατηρούνταν οι πολιτικές ισορροπίες.
Οι γνωρίζοντες δεν εκπλήσσονται απ’ όλα αυτά. Η ΕΡΤ3 παραδοσιακά τελευταία 20 χρόνια ουσιαστικά διοικούνταν από το βαθύ ΠΑΣΟΚ καθώς η «σκιά» του μακροβιότερου γενικού διευθυντή που ανέλαβε το 1988 να στήσει τον 102FM και σήμερα διευθυντή τοπικής εφημερίδας της πόλης, άτομο με έντονη πολιτική δράση, ποτέ δεν έφυγε από την Αγγελάκη. Και επειδή δεν μπορούσε να έχει φυσική παρουσία δημιούργησε «πνευματικά του τέκνα» τα οποία ευρισκόμενα σε κομβικά πόστα της ενημέρωσης κρατούν ψηλά την κομματική σημαία.
Αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα
Keywords
Τυχαία Θέματα