Η μάχη της Ροδόπης...


Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να ντύσει στα «μπλε» όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, εκτός από αυτήν της Ροδόπης, στην οποία επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το αποτέλεσμα στη Ροδόπη δεν άρεσε προφανώς στη Ν.Δ. που έκτοτε έχει
επιδοθεί σε έναν σκληρό αγώνα να «κατακτήσει» τον νομό, χωρίς να διστάζει να καταφεύγει ακόμα και σε άκρως επικίνδυνα παιχνίδια εθνικισμού...


Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, η Ν.Δ. ισχυρίστηκε ότι το τουρκικό προξενείο στήριξε ξεκάθαρα δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για παρέμβαση ξένης χώρας στις ελληνικές κάλπες. «Στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου», δήλωσε προ ημερών ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για να ακολουθήσει ο εκπρόσωπος Τύπου της κόμματος Άκης Σκέρτσος και να στοχοποιήσει τους δύο υποψήφιους βουλευτές που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη (Φερχάτ Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν).
«Το τουρκικό προξενείο ξεκάθαρα στήριξε δύο υποψηφίους του κόμματός του που υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα», υποστήριξε ο Άκης Σκέρτσος και κάλεσε ουσιαστικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, να τους διαγράψει, καθώς τον ρώτησε αν «θα εξακολουθήσει να κρατάει τους δύο υποψηφίους στα ψηφοδέλτιά του».
Στηρίξτε τη Ν.Δ., αλλιώς...
Επίσης, την Παρασκευή, η αδερφή του προέδρου του Κυρ. Μητσοτάκη και βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη προέβη σε μια κυνική και απαράδεκτη δήλωση που αποτελεί εκλογικό εκβιασμό ενάντια στη μειονότητα. Ούτε λίγο ούτε πολύ η κ. Μπακογιάννη απευθυνόμενη σε μέλη της μειονότητας στη Ροδόπη, ισχυρίστηκε πως εάν στις επερχόμενες εκλογές, η μειονότητα δεν στηρίξει τη Ν.Δ. τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα γι' αυτήν.
«Θέλω λοιπόν βοήθεια και στήριξη, διότι αν εσείς δεν με στηρίξετε εγώ δεν μπορώ να σας στηρίξω αύριο», είπε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη.
Διαστρέβλωση με Φίλη
Παράλληλα, η ομάδα μαύρης προπαγάνδας της Ν.Δ. επιδόθηκε σε συνεχές παιχνίδι διαστρέβλωσης της αλήθειας στο συγκεκριμένο θέμα, βάζοντας μεταξύ άλλων στο στόχαστρό της το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και κατηγορώντας τον ψευδώς πως μίλησε για «τουρκική μειονότητα». Ακολούθησε σχετική δήλωση από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλο Μαρινάκη που ισχυρίστηκε ότι «ο Νίκος Φίλης ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη».
Ωστόσο, πρόκειται για μια ανοιχτή διαστρέβλωση των λεχθέντων από τον κ. Φίλη, ο οποίος υποστήριξε με σαφήνεια την επίσημη πολιτική για τη μειονότητα και επέμεινε στον χαρακτηρισμό της ως «μουσουλμανικής», η οποία διακρίνεται σε τρία εθνοτικά στοιχεία (Τουρκογενείς, Πομάκοι, Τσιγγάνοι).
Διαρροές με Καλίν
Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε την Παρασκευή και το δημοσίευμα της «Απογευματινής», σύμφωνα με το οποίο ο Ιμπραήμ Καλίν, πρώην σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και νυν επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, ήρθε στην Ελλάδα με... πούλμαν. Μάλιστα η εφημερίδα μιλούσε για «σκοτεινή αποστολή» με τη συγκάλυψη της «ιδιωτικής επίσκεψης» και πως θα έκανε επαφές με το τουρκικό προξενείο και παράγοντες της μουσουλμανικής μειονότητας που συνδέονται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Το εν λόγω δημοσίευμα διέψευσαν με ηχηρό και κατηγορηματικό τρόπο πηγές της κυβέρνησης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν υπήρξε επίσκεψη του κυρίου Καλίν στην Ελλάδα, ούτε είναι προγραμματισμένη κάποια επίσκεψή του στο άμεσο μέλλον».
«Άθλιες κυπατζίδικες πρακτικές διαστρέβλωσης και κοπτοραπτικής»Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Ν.Δ. για «σκοτεινές πρακτικές του παρελθόντος», καθώς και πως βάζει τη χώρα «σε κίνδυνο» και «εξευτελίζει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις «διαρροές για "ανθέλληνες" και "προδότες"» και στον «εκβιασμό» από την κ. Μπακογιάννη και καλεί τον διοικητή της ΕΥΠ «να προστατεύσει στοιχειωδώς ό,τι έμεινε από το κύρος της».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Αφού η ΝΔ διέσυρε τη χώρα διεθνώς εμπλέκοντας την ΕΥΠ σε ένα πρωτοφανές για την Ευρώπη σκάνδαλο υποκλοπών, τώρα χρησιμοποιεί άθλιες κυπατζίδικες πρακτικές διαστρέβλωσης και κοπτοραπτικής, με διαρροές για "ανθέλληνες" και "προδότες".
Την ίδια στιγμή καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ακυρώσει την ψήφο 20,000 Ελλήνων πολιτών αλλάζοντας υποψηφίους, ενώ έχει στείλει την κα Μπακογιάννη στη Θράκη για να εκβιάσει Έλληνες πολίτες λέγοντας σε συγκέντρωση μελών της μουσουλμανικής μειονότητας ότι αν δεν ψηφίσουν την ΝΔ τα πράγματα θα είναι "πολύ δύσκολα" για αυτούς.
Η ΝΔ διολισθαίνει σε σκοτεινές πρακτικές του παρελθόντος, βάζει την Ελλάδα σε κίνδυνο και εξευτελίζει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
Άραγε ο Διοικητής της ΕΥΠ δεν αισθάνεται την ανάγκη να προστατεύσει στοιχειωδώς ό,τι έμεινε από το κύρος της;
Για την υπηρεσιακή Κυβέρνηση είναι ανεκτά αυτά τα επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης;
Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη ΝΔ στον ακροδεξιό κατήφορο που προσπαθεί να οδηγήσει τη χώρα και τις εξελίξεις στη Θράκη. Θα βρουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κάθε δημοκρατικό και σώφρονα πολίτη απέναντί τους.
Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να αντιληφθούν το κακό που κάνουν στην πατρίδα.
Η απάντηση Σκέρτσου
Στο ίδιο αφήγημα επιμένει η Ν.Δ. όπως φαίνεται και από το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Άκη Σκέρτσου, ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζοντας τα εθνικιστικά παιχνίδια, ο κ. Σκέρτσος ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι ο Αλ. Τσίπρας ήξερε πως οι δύο υποψήφιοι είχαν εξασφαλίσει τη στήριξη του τουρκικού προξενείου «ως εκφραστές της πιο ακραίας αναθεωρητικής προπαγάνδας», κι όμως τους έδωσε το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή για να εξαπολύουν «υβριδικές επιθέσεις» ακόμα και «εντός ελληνικών συνόρων».
Η δήλωση του Άκη Σκέρτσου
«Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι»
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να απολογηθεί για τις ανθελληνικές επιλογές που έχει κάνει στη Θράκη αντί πινακίου ολίγων ψήφων, ζητάει και τα ρέστα. Ο κ. Τσίπρας είχε πλήρη ενημέρωση πριν την προκήρυξη των εκλογών ότι οι 2 υποψήφιοι που επέλεξε να στηρίξει μέχρι τέλους προσωπικά και κομματικά είχαν ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη του τουρκικού προξενείου ως εκφραστές της πιο ακραίας αναθεωρητικής προπαγάνδας. Κι όμως, αυτό δεν τον εμπόδισε να τους δώσει το χρίσμα του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορούν ανεμπόδιστα να υπηρετούν «υβριδικές επιθέσεις» πλέον και εντός ελληνικών συνόρων.
Επαναλαμβάνουμε, η τελική εκλογική έκβαση στη Ροδόπη δεν έχει κομματικό αλλά εθνικό χαρακτήρα. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος και δεν ανέχεται παρεμβάσεις στα εσωτερικά της με «δούρειους ίππους» που υπηρετούν αλλότρια -πάντως σίγουρα όχι τα εθνικά- συμφέροντα.
Υ.Γ. Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές που έχουν πιει το αμίλητο νερό, θα πάρουν επιτέλους θέση για το αν διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της «τουρκικής» μειονότητας;
Keywords
Τυχαία Θέματα