Πως αντέδρασε η Αθήνα μετά την επίθεση στο Παρίσι – Γιατί ανακλήθηκε το προσωπικό της ΕΥΠ!

Σε ανάκληση του προσωπικού μέσα στη νύχτα προχώρησε η ΕΥΠ ,μόλις έγινε γνωστή η πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι. Άμεση ήταν και η ενημερωση και κινητοποίση πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ΕΔ.
Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κάτι αναμενόμενο και φυσιολογικό,περισσότερο γι α να υπάρχει μια άμεση και συνεχή ροή πληροφοριών των γεγνότων.... κι όχι για κάτι άλλο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οτιδήποτε άλλο. Τέτοιου είδους απειλές που τις μάθαμε
πια μετά από την 11η Σεπτεμβρίου ως ασύμμετρες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά μόνο με έγκαιρη πληροφόρηση και πρόληψη.
Η Αθήνα και οι αρμόδιες υπηρεσίες της προφανώς και δεν μπορούν να διαθέτουν τέτοιους επιπέδου ενημέρωση. Αλλά όπως προκύπτει και από τις επιθέσεις που έχουν γίνει σε μεγάλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ισπανία ακόμη και η Τουρκία, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τίποτα δεν είναι δεδομένο.
Είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία στην Αθήνα. Μπορεί για πάρα πολλά χρόνια οι σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο να μας είχε δημιουργήσει την βεβαιότητα ότι τίποτα κακό δεν μπορεί να μας συμβεί. Ακόμη και τότε όμως μην ξεχνάμε ότι από το πουθενά μας είχε προκύψει η επίθεση στο πλοίο City of Poros.
Σήμερ α οι σχέσεις αυτές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν άσχημες. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τη “θέρμη” που υπηρχε στη δεκαετία του 1980 για παράδειγμα.
Είναι απολύτως φυσιολογικό και οι Έλληνες πολίτες να νοιώθουν ανασφάλεια βλέποντας τι συμβαίνει σε μια χώρα όπως η Γαλλία. Αλλά θα πρέπει να έχουμε μέτρο και ψυχραιμία. Η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί στον χάρτη της περιοχής το μοναδικό κομμάτι γης που δεν έχει “τυλιχθεί στις φλόγες” ένοπλων συγκρούσεων. Και σαφως δεν έχει πλέον κανένα θέμα με την τρομοκρατία,όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν “ψηλά” αυτό θέμα.
Δυστυχώς όπως φάνηκε και στο Παρίσι κανείς δεν μπορεί ποτέ να πει με απολυτη βεβαιότητα ότι είναι ασφαλής και ότι δεν έχει τίποτα για ν΄ ανησυχεί. Αν οι φανατικοί που είναι αποφασισμενοι να πεθάνουν θέσουν κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στο στόχαστρό της, έχουν μεγάλες πιθανότητες να καταφέρουν να την πλήξουν άσχημα.
Ενισχυτικό της ανησυχίας των πολιτών αλλά και των υπηρεσιών είναι το γεγονός πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι μαζί με τους απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες ,εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος και ακραίοι ισλαμιστές.
Χρειάζεται επαγρύπνηση αλλά θα πρέπει πάντα να συνοδεύεται από μεγάλες δόσεις ψυχραιμίας. Την οποία πολύ συχνά τη χάνουμε.
onalert.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα