ΕΚΤΑΚΤΟ: Απορρίπτει το Μαξίμου την αντιπρόταση των δανειστών

Όχι της Αθήνας στην αντιπρόταση των δανειστών, που επιμένουν ότι η εξοικονόμηση πόρων στον προϋπολογισμό θα πρέπει να προέλθει από περικοπές δαπανών και όχι αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι θεσμοί πρότειναν η αύξηση του φόρου στις επιχειρήσεις να φτάσει στο 28% και όχι στο 29%.

Οι δανειστές επιμένουν:...

στην εξοικονόμηση ποσοστού 1% το 2016 από περικοπές συντάξεων με εξάλειψη του ΕΚΑΣ μέχρι το τέλος του 2017 -νωρίτερα από ο,τι έχει προτείνει η
κυβέρνηση- κάτι που σημαίνει επιπλέον μέτρα 2 δισ. ευρώ από τις συντάξεις.σε περαιτέρω έσοδα 1,8 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ με μετάταξη περισσότερων προϊόντων στο υψηλό ΦΠΑ του 23%.
Από χθες το βράδυ μεταδίδεται ότι η Κομισιόν τηρεί πιο διαλλακτική στάση από το ΔΝΤ, όμως πηγές των δανειστών διαρρέουν σήμερα ότι οι δύο θεσμοί τηρούν κοινή στάση στα θέματα φορολογίας.

Πηγές του Μαξίμου δήλωσαν στο ΚτΠ ότι οι αντιπροτάσεις των δανειστών κινούνται ξανά στο πλαίσιο των προτάσεων Γιούνκερ που η ελληνική κυβέρνηση επέστρεψε ως απαράδεκτες, προκαλώντας το θυμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ που ισχυρίστηκε ότι υπάρχει χώρος για ισοδύναμα και ότι δεν γνώριζε για περικοπές και άλλα υφεσιακά μέτρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα