Εκλαψε ο μαύρος κόκκορας...

"Γέλασε ο μαύρος κόκοραςόταν του είπανπως θα τον σφάξουνόταν όμως ήρθε η ώραη κακή του ώραέκλαψε ο μαύρος κόκκοραςέκλαψε ο μαύρος κόκκορας". .. ..Μίλτος Σαχτούρης.. .. .

Γράφει ο Γιώργος Σαρρης

Ειναι πια φανερό οτι η "αναδιαπραγμάτευση" εγκαταλείπεται. Η μάλλον για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, φαίνεται πια πως ήταν εξ αρχής ενα ωραίο παραμύθι για να αρπάξουν την ψήφο του λαού. Τωρα ο μεν υπουργός οικονομικών μιλάει σαν να ήρθε μόλις τώρα στη χώρα και να μην εχει ακούσει λέξη από τις "δεσμεύσεις", τις υποσχέσεις και όσα ειπώθηκαν στην προεκλογική περίοδο από τα κόμματα που στηρίζουν
την κυβέρνηση, τα δε κόμματα της συγκυβέρνησης προσπαθούν να ανακαλύψουν τρόπους να σκεπάσουν την κοροιδία, την ώρα που βγάζουν τις προεκλογικές χαμογελαστές μάσκες και τα κοντομάνικα λαικά πουκάμισα και μπλουζάκια και φοράνε τα κοστούμια του ρεαλισμού και των ωρών ευθύνης. Και όλα αυτά στη μέση φοβερού καύσωνα που σπαει θερμόμετρα.
Οι δικαιολογίες εν τω μεταξύ πάνε συννεφο, σε ότι αφορά την αναδιαπραγμάτευση που όπως λένε ευγενικά "αναβάλλεται" μέχρι να υπάρξουν αποτελέσματα στις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν, που παρεμπιμπτόντως είναι ίδιες με τις πολιτικές που κατήγγειλε ως τωρα η ΝΔ και βέβαια η ΔΗΜΑΡ ως καταστροφικές.
Και η μεν ΝΔ δε μας προξενεί καμιά εντύπωση, αφου πάντα ήταν αστικό κόμμα του κεφαλαίου. Η ΔΗΜΑΡ όμως όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί παρά να γυρίζει το στομάχι όσων απλών ανθρώπων την πίστεψαν, με τα επιχειρήματα του τύπου "η αναδιαπραγματευση θα εξελιχτεί και θα κριθεί σε βάθος χρόνου" ή "πρεπει πρωτα να υπάρξουν αποτελέσματα" ή "όσοι λένε πως πρέπει να τεθεί "χθες" δεν ξερουν την κρισιμότητα της κατάστασης" και άλλα αποστομωτικά. Με το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε, αφού έχουμε νιώσει το χαρακτήρα του στο πετσί μας, εκτός από το ότι δειχνει να ακολουθεί μια πονηρή τακτική κριτικής του κ.Στουρνάρα αλλά ΄"στηρίζοντας" με όλες τις δυνάμεις του την κυβέρνηση. Πάντως και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η παραίτηση Νικολόπουλου βγαίνουν από Αριστερά στη ΔΗΜΑΡ που δείχνει ο πιστός εταίρος του νέου Μαύρου μετώπου.

Από εκεί και πέρα η επιστολή του κ.Νικολόπουλου μας δείχνει ποια είναι η πραγματική κατασταση. Η Τρόικα επανήλθε με άγριες διαθέσεις και δεν βρίσκει κανέναν απέναντί της. Μπαίνει στα υπουργεία σαν να είναι τσιφλίκια της, μαζεύει στοιχεία χωρίς να ακούσει λέξη αντίδρασης ή έστω και ελάχιστης ενημέρωσης-προειδοποίησης πως κάτι έχει αλλάξει από το Μαιο και μετά. Γι αυτούς δεν άλλαξε τίποτα. Υπηρετες είχαν και υπηρέτες έχουν. Το μνημόνιο ζει και βασιλεύει και πρεπει να εφαρμοστεί.
" σχεδόν με τρόμο άκουσα τον Γιάννη (σ.σ. Βρούτση) να επαναλαμβάνει 'για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων... Εμείς συνεχίζουμε την πλήρη εφαρμογή αυτών με αποφασιστικότητα...', ακόμη και όταν ρωτήθηκε σαφώς από τους εκπροσώπους της τρόικας αν αυτές οι δεσμεύσεις υπερβαίνουν ακόμη και την προγραμματική διακήρυξη των τριών αρχηγών
Keywords
Τυχαία Θέματα