Χαμογελάτε, έρχονται οι τουρίστες!

ΚΟΡΥΦΑΙΟ...ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Για νέο ρεκόρ τουριστών έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, και κάλεσε τους ανθρώπους του τουρισμού να ετοιμαστούν να υποδεχτούν πάνω από 20 εκατομμύρια τουρίστες. Είναι οπωσδήποτε πολύ θετικό ότι αυξάνονται οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα, ενώ οι Έλληνες την εγκαταλείπουν μαζικά....

Ο Αντώνης Σαμαράς
τόνισε πως είναι πολύ θετικό που το 73% των Ελλήνων δεν έκανε διακοπές το 2013, γιατί θα έπιαναν οι Έλληνες τα ξενοδοχεία και τις παραλίες, οπότε δεν θα μπορούσαν να έρθουν όλοι αυτοί οι τουρίστες στην Ελλάδα.

«Πού θα έμεναν οι τουρίστες αν οι Έλληνες είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα;» ρώτησε ο Αντώνης Σαμαράς.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως το γεγονός ότι το 73% των Ελλήνων δεν πάει διακοπές δίνει ζωή το καλοκαίρι στις μεγάλες πόλεις –που δεν ερημώνουν πια-, ενώ και τα νησιά είναι γεμάτα από ξένους τουρίστες, οπότε όλη η χώρα έχει μια ζωντάνια.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως το μόνο που τον φοβίζει είναι μήπως μερικά εκατομμύρια ξένοι τουρίστες θελήσουν να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, για να επωφεληθούν κι αυτοί από τα προνόμια που έχουν πια οι Έλληνες πολίτες.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκατομμύρια ξένοι τουρίστες να μείνουν στην Ελλάδα για να παίρνουν δωρεάν λαχανικά από τις λαϊκές αγορές, οπότε οι Έλληνες θα πρέπει να δίνουν μάχη με Γερμανούς, Βρετανούς και Ρώσους για ένα μαρούλι.

Βέβαια, τον Σαμαρά θα τον συνέφερε να έχουν δικαίωμα ψήφοι οι τουρίστες στην Ελλάδα, γιατί θα ήταν ο μόνος τρόπος να αποφύγει το στραπάτσο που τον περιμένει στις ευρωεκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέλειψε να επαναλάβει πως «ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας», οπότε αντιλαμβανόμαστε πως, αν και είναι πολιτικός 40 χρόνια, δεν έχει καταλάβει ακόμα τι είναι ο τουρισμός και τι είναι η βιομηχανία.

Είναι αξιοσημείωτο πως οι κυβερνώντες συνεχίζουν να μετράνε την ανάπτυξη στον τουρισμό με τον αριθμό των τουριστών• όπως κάποτε, πριν την χρεοκοπία, μετρούσαν την ανάπτυξη με τον αριθμό των νέων οικοδομών.

Δηλαδή, μετρούσαν την ανάπτυξη με τούβλα.

Βέβαια, αυτό ήταν λογικό, αφού ήμασταν τούβλα.

Και συνεχίζουμε να είμαστε.

(Επειδή τα τελευταία χρόνια έχω επισκεφτεί πολλά νησιά στην Ελλάδα –ως ταξιδιώτης, όχι ως τουρίστας-, θέλω να επισημάνω πως η καταστροφή της χώρας συνεχίζεται κανονικά. Πανέμορφες περιοχές και υπέροχες παραλίες μετατρέπονται σε χώρους με εφιαλτική αισθητική. Κι αυτό δεν είναι καλό ούτε για την χώρα μας και τους πολίτες της, ούτε για τον τουρισμό.

pitsirikos.net
Keywords
Τυχαία Θέματα