Χαλαρώστε με εκλογές και αναβάλετε τις πληρωμές!

Του Δημήτρη Α.Γιαννακόπουλου
Γιατί θα πρέπει να διεξαχθούν εκλογές πριν από τηναναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και πριν η βουλή κυρώσει οποιοδήποτε νέοχρεοστάσιο, το εξήγησα. Σήμερα όμως θα μιλήσω μια γλώσσα που δεν σας έχωσυνηθίσει για να συνεννοηθούμε και με όσους εμφανίζουν το θεωρούμενο συμφέροντους ως έκφραση ρεαλισμού ή ως θετικιστική discourse.
Καταρχήν πάψτε να αγχώνεστε ή να παραπληροφορείτε,τρομοκρατώντας διαρκώς την κοινωνία με πλαστά διλήμματα
σε ό,τι αφορά στοζήτημα της χρεοκοπίας. Προσπαθήστε να καταλάβετε ότι η χώρα έχει .........ήδη πτωχεύσειεντός της ευρωζώνης και το ζήτημα αυτή τη στιγμή στο επίπεδο των «παιχτών» είναιτί μορφή θα λάβει το λεγόμενο «πιστωτικό γεγονός» ώστε να επηρεάσει λιγότερο τοδιεθνές τραπεζικό σύστημα και τους θεσμούς που συνδέονται άμεσα με το κοινόνόμισμα.

Προσπαθήστε επίσης να κατανοήσετε, όσοι θεωρείτε τον«ρεαλισμό» ως έκφραση ανώτερου πνεύματος και ένδειξη ωριμότητας και υψηλήςκατάρτισης, ότι πλέον δεν υπάρχει καμία απολύτως μέθοδος για να αποφευχθεί ητυπική μορφή χρεοκοπίας της χώρας. Το ζήτημα είναι ποια ακριβώς μορφή θα πάρεικαι όχι εάν θα επισυμβεί. Αυτό είναι άλλωστε το αντικείμενο τωνδιαπραγματεύσεων μεταξύ της Γερμανικής κυβέρνησης, του ΔΝΤ και των εκπροσώπωντου χρηματοπιστωτικού λόμπυ, στο πλαίσιο των οποίων η Ελλάδα συμμετέχειθεωρητικά ως ισότιμο μέλος, ενώ στην ουσία καλείται ή να επικυρώσει τιςαποφάσεις που λαμβάνονται σε κέντρα μακράν της διαπραγματευτικής τραπέζης ή ναεισέλθει σε μια έκδηλη μορφή εσωτερικής πολιτικής κρίσης, που θα αποτελέσει καιτο διεθνές πρόσχημα της κατάληξης της πτώχευσης σε μια μορφή που ακόμηβρίσκεται υπό διαμόρφωση στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού μεταξύ πιστωτώνκαι πολιτικού κέντρου της ΕΕ.
Σε κάθε περίπτωση ηΕλλάδα δεν μπορεί παρά να ενεργοποιήσει την διαδικασία «συλλογικής δράσης»(CACs) στα ελληνικά ομόλογα, ώστε να καταστεί δεσμευτική η συμμετοχή όλων των ομολογιούχωνστην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους Οι αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Συμβουλίωναυτό υπονοούσαν και ήταν εύκολο να το αντιληφθούν όσοι γνωρίζουν την θεσμικήμεθοδολογία των οικονομικών εντός της ΕΕ. Αναδιάρθρωση, με την πλήρη νομικήέννοια του όρου, θα γίνει οπωσδήποτε λοιπόν, με τις λεπτομέρειες να έχουν πλέονσημασία και μάλιστα κρίσιμη σημασία. Αυτό επεδίωξε το χρηματοπιστωτικό λόμπυ,τούτο απαίτησε η Γερμανική κυβέρνηση και σε αυτό συναίνεσαν επανειλημμένα οιΈλληνες κυβερνώντες, κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας - όπως συνηθίζουν αυτοί καιτο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής - τον ελληνικό λαό, ισχυριζόμενοιεπίμονα ότι δεν επρόκειτο ποτέ να προβούν σε αναδιάρθρωση, καθώς αυτό θα ήτανκαταστροφικό. Επρόκειτο πράγματι για ένα παιχνίδι καταστροφικό, όχι ασφαλώςεπειδή συμπεριελάμβανε την αναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, αλλά επειδήοδήγησε σε αυτήν μέσω χρεοστασίου που υποβάθμιζε την χώρα σε υποτελή πολιτείαεντός της ΕΕ. Ας μην επεκταθούμε όμως σε αυτά, καθώς τα επισημάναμε στην ώρατους προτείνοντας εναλλακτικές δράσεις σε διαπραγματευτικό επίπεδο, τις οποίεςαγνόησε ασφ
Keywords
Τυχαία Θέματα