ΑΞΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ……



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Αξίες («Α»), Απαξίες και Αντικειμενικές Αξίες («Α.Α»).Το (φερόμενο ως) Κράτος μας επέβαλε – πριν πολλά χρόνια τις «Α.Α» προκειμένου να μπει μια τάξη στις αγοραπωλησίες και χρήματα στα Ταμεία του.Αρχικά ήταν μικρότερες των πραγματικών «Α»/ Τιμών της Αγοράς.Σταδιακά αυξήθηκαν και τις ξεπέρασαν.Η κρίση έκανε το χάσμα μεγαλύτερο ακόμη, επειδή απαξιώθηκαν οι περιουσίες.Όμως δεν θέλουν να μειώσουν – ανάλογα – και τις............ «Α.Α» (!...) για ευνόητους εισπρακτικούς / φορομπηχτικούς λόγους, αδιαφορώντας αν νεκρώνεται η αγορά.
Βέβαια η έννοια της Αντικειμενικότητας, πάντοτε σηκώνει … πολύ νερό υποκειμενισμού. Στην Χώρα μας οι ασύδοτοι τυχάρπαστοι κρατούντες αυθαιρετούν καταργώντας ουσιαστικά την αξία / σημασία της Αντικειμενικότητας. Δεν έχουμε όμως μόνον αυτό το πρόβλημα. Υπάρχει μια ευρύτερη – και σοβαρότερη: Α π α ξ ί ω σ η Α ξ ι ώ ν.Φθάσαμε στο σημείο να μην υπάρχουν πραγματικές, παραδεκτές, αδιαπραγμάτευτες, αξιοσέβαστες «Α».Κυριαρχούν (και ποδηγετούν) αμφιλεγόμενες «Α» , «Α.Α», ψεύτικες, κίβδηλες, προκατασκευασμένες ευκαιριακές αξίες που κυοφορήθηκαν σε κληρονομικούς / οικογενειακούς, Μιντιακούς, Διαφημιστικούς, Κομματικούς σωλήνες. ΣΩΛΗΝΟΓΕΝΝΗΤΟΙ. Αλλά και ορφανεμένοι από αξιόλογες προσωπικότητες που παραμερίζονται για να περάσουν μπροστά οι εκλεκτοί των Ελληνόφωνων ντόπιων και των ΛΥΚΟΦΙΛΩΝ ξένων. Κατέχουν – παρ’ αξίαν – ύπατα αξιώματα διάφορα αξιοπερίεργα, αξιογέλαστα άτομα τα οποία οι πρόθυμοι αβανταδόροι του «Συστήματος» εμφανίζουν ως Μεσσίες, δίνοντας τους …. προστιθέμενες (ανύπαρκτες) αξίες/ υπεραξίες μοναδικές για να κυβερνήσουν την Πατρίδα(;).Αξιοθρήνητη τακτική / πρακτική απεμπόλισης. Εθνική συρρίκνωση. Καταστροφή !!!

Υ.Γ Το τραγελαφικό είναι πως οι αδύναμοι, ανίκανοι (αυτό) απαξιωμένοι ΣΩΛΗΝΑΝΘΡΩΠΟΙ επιμένουν – απαξάπαντες – να βρίσκονται διαρκώς στο προσκήνιο, και στο τιμόνι …. Ισοβίως (!). Χωρίς επίγνωση του κολοσσιαίου μεγέθους της ανεπάρκειας τους. Συνεχίζουν να ασχολούνται – επαγγελματικά – με τα κοινά, αλλά και …. εργολαβικά, λόγω οικογενειακών – και όχι μόνον – περγαμηνών. Αξιολύπητοι, ανυποψίαστοι Σίσυφοι που προσπαθούν (μάταια και διαχρονικά) να ανεβάσουν την προσωπική τους Απαξία σε επίπεδα υψηλών (Αντικειμενικών) αξιοζήλευτων Αξιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα