Απεμπλοκή απο την συγκυβέρνηση ζητούν έξι γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Αλλαγή πολιτικής και απεμπλοκή απο τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ ζητούν με επιστολή τους προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο έξι μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και τονίζουν οτι το κόμμα έχει μετατραπεί σε συμπλήρωμα νεοσυντηρητικών σχημάτων. Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα της επιστολής των έξι στελεχών: ....
έχουμε
τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά στην τελευταία του ευκαιρία. Ο δρόμος της μετάλλαξης του κινήματος σε συμπλήρωμα νεοσυντηρητικών σχημάτων, δημιουργημάτων κορυφής , δεν ταιριάζει ούτε με την ιδρυτική του ταυτότητα ούτε με την διαδρομή του! Στο ΠΑΣΟΚ που άλλαξε την Ελλάδα, δεν αρμόζει ούτε η υπεκφυγή ούτε η απόκρυψη ...επισημαίνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις την απαίτηση χιλιάδων πολιτών που διαχρονικά στήριξαν την παράταξη, ανεξάρτητα αν το τελευταίο διάστημα βρίσκονται εντός ή εκτός ΠΑΣΟΚ,για: --Σεβασμό στην πολιτική αυτονομία, στο όνομα, στα σύμβολα, στην ιστορία και στις αρχές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Οι αποφάσεις για αλλαγές τους αποτελούν προνόμιο των μελών και των φίλων του και ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ δε νομιμοποιείται να αποφασίζει για αυτές, ερήμην τους ...Αταλαντευτη και χωρις εκπτωσεις επιλογη πρεπει να ειναι: --Νέα, άμεση, διαφανής και αξιόπιστη ως προς την διοργάνωση συνεδριακή διαδικασία ανάταξης, του -πολιτικά και οργανωτικά - αυτόνομου σοσιαλιστικού χώρου. -Ένα συνέδριο που στην πολιτική του ατζέντα θα έχει ως κυρίαρχο στοιχείο την αλλαγή της πολιτικής πλεύσης του Κινήματος και την απεμπλοκή από την ατελέσφορη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Με ανοιχτό και όχι προσχηματικό κάλεσμα για πανστρατιά, χωρίς αποκλεισμούς. Με διάλογο εφ΄ όλης της ύλης, από μηδενική βάση, χωρίς προαπαιτούμενα. Με ισοτιμία όλων, χωρίς προβάδισμα κάποιων «πεφωτισμένων». Με αδιάβλητες διαδικασίες που θα εγγυηθεί η βάση και τα κοινωνικά στελέχη της παράταξης και

όχι διαχρονικοί κομματικοί παράγοντες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι ώστε να προκύψουν με αξιοπιστία: η άλλη πολιτική, οι άλλοι πρωταγωνιστές της, οι αναγκαίες προοδευτικές συγκλίσεις και συμμαχίες θέτουμε εμφατικά το άνοιγμα της «απαγορευμένης συζήτησης» που μεταξυ των αλλων αφορα : -την ευκαιριακή συμμετοχή του Κινήματος σε συλλογικά μορφώματα (τύπου 58, ΕΛΙΑΣ ή πιο συγκεκαλυμμένα «δημοκρατικής παράταξης») που δεν αποτελούν προϊόν κοινωνικών διεργασιών και αιτημάτων, αλλά προϊόν προσπάθειας για τη διάσωση του σημερινού κυβερνητικού status quo. -για νέες ηγετικές ομάδες-εξοπλισμένες ιδεολογικά-που θα αναλάβουν την ιστορική ευθύνη της σύγκρουσης με το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και με την αναζήτηση πολιτικών συμμαχιών στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο..

-για να μην χαριστεί τίποτε και σε κανέναν από το ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Κοινωνικής Απελευθέρωσης και της Δημοκρατικής Διαδικασίας. χωρίς να αποτελούμε μια ακόμη «ομάδα» στο ήδη κατακερματισμένο και σε αποσύνθεση κομματικό σκηνικό πιστεύουμε πως, αυτοί είναι οι απόλυτα απαραίτητοι όροι για να συμμετάσχουμε σε κοινή προσπάθεια για την αναγέννηση και ανασύστασή της παράταξης από την κοινωνία, από τις πραγματικές δυνάμεις που συγκρότησαν και συγκροτούν το Σοσιαλιστικό Κίνημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα