ΒΡΕ ΨΕΥΤΕΣ… ΒΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ…. ΠΟΙΑ ΤΡΟΪΚΑ ΔΙΩΞΑΤΕ; ΤΟ «ΑΦΕΝΤΙΚΟ» ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μας λένε από την κυβέρνηση… Όλα έχουν λυθεί και είμαστε πανέτοιμοι να πάρουμε τις δόσεις μας λένε από την κυβέρνηση… Έχουμε πείσει Τρόικα και Ευρωπαϊκή Ένωση μας λένε από την κυβέρνηση… Έχουμε ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών μας λένε από την κυβέρνηση… Θα προχωρήσουμε σε οικονομικές αλαφρύνσεις μας λένε από την κυβέρνηση…. Τα πάντα είναι καλά μας λένε από την κυβέρνηση… Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές και η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δρόμο ανάπτυξης (!!!) μας λένε από την κυβέρνηση….

Βρε
ψεύτες, βρε υποκριτές, βρε Φαρισαίοι…. Ποια προβλήματα έχετε λύσεις, ποια οικονομία της χώρας πάει καλά; Ποια διαπραγμάτευση έχετε διευθετήσει σωστά; Ποια Τρόικα απειλείτε πως δεν έχετε ανάγκη; Τίποτα δεν έχετε κάνει… Παρά μόνο έχετε δώσει δουλικές υποσχέσεις στους δανειστές και περιμένετε να σας λυπηθούν… Έχετε στηθεί και περιμένετε για να ικανοποιήσετε τις ορέξεις των «μεγάλων αφεντικών» του ΔΝΤ, το οποίο μας έχετε πεθάνει στο ψέμα πως δίνετε μάχη για τον διώξετε….

Ψεύτες, υποκριτές και Φαρισαίοι… Η Τρόικα είναι εδώ πιο δυνατή από ποτέ και εσείς σκλάβοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων περιμένετε στη γωνία τη… συμπόνοια τους. Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλεία. Μας λέτε κύριοι της Κυβέρνησης πως βρισκόμαστε σε δρόμο ανάπτυξης εδώ και πολύ καιρό… Μας λέτε πλέον πως δεν υπάρχουν πλέον οικονομικά προβλήματα στη χώρα… Μας λέτε… μας λέτε… Λόγια όμορφα και ψεύτικα… Γιατί στις πράξεις άστα να πάνε….

Αφού λύσατε λοιπόν όλα τα ζητήματα (!!!) γιατί ζητάτε εκ νέου υπομονή από τον ελληνικό λαό; Γιατί ζητάτε εκ νέου χρόνο για να δείξετε το έργο σας (!!!); Γιατί περιμένετε την Τρόικα, την οποία δεν έχετε ανάγκη, για να δώσει τη συγκατάθεση της για όλες τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν; Γιατί μιλάτε για επίλυση των οικονομικών προβλημάτων ενώ δεν έχει λυθεί το παραμικρό ακόμα;

Υπομονή τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα πρέπει να κάνει ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης για να κλείσει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με τον τρόπο κάλυψης του όποιου δημοσιονομικού κενού της επόμενης διετίας, αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες…

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία με την τρόικα για τον προϋπολογισμό του 2015 προϋποθέτει από τη μία πλευρά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών stress tests στα οποία συμμετέχουν οι τέσσερις εγχώριοι συστημικοί όμιλοι (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank) και από την άλλη τη νέα ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Μόνο αφού πέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα παραπάνω δεδομένα θα είναι σε θέση η τρόικα να συζητήσει για το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής των επόμενων ετών. Έτσι απλά… Τίποτα δεν είναι οριστικό, τίποτα δεν είναι τελειωμένο. Και ούτε καν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Και από σήμερα ξεκινούν και οι επαφές των «μεγάλων αφεντικών» της Τρόικα με κυβερνητικούς (πρεμιέρα για τον νέο τσάρο, Γκίκα Χαρδούβελη) και υπηρεσιακούς παράγοντες, με στόχο να διαμορφώσουν μια πρώτη εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και το βαθμό υλοποίησης των δεσμεύσεων και προαπαιτούμενων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθούν η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών, οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και πετρελαίου θέρμανσης, οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών, η πορεία της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα, το ασφαλιστικό, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, η κάλυψη του κόστους των δικαστικών αποφάσεων….

Κατάλαβες Έλληνα; Θα συζητηθούν αυτά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Τρόικα που έχει εκδιωχθεί; Βρε ψεύτες, βρε υποκριτές, βρε Φαρισαίοι…. Οι συζητήσεις θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες προκειμένου να καλυφθεί μια σειρά από θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στο μνημόνιο ή έχουν τεθεί από προηγούμενες αξιολογήσεις της τρόικας. Άντε γεια…

Τα τεχνικά κλιμάκια με βάση το υλικό που θα συγκεντρώσουν θα προετοιμάσουν και την επόμενη επίσκεψη των επικεφαλής της τρόικας που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο, με επιπλέον ζητήματα διαπραγμάτευσης τα μέτρα για το δημοσιονομικό κενό του 2015 και το χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2015-2016, το οποίο το ΔΝΤ το υπολογίζει σε 12,6 δισ. ευρώ, ποσό που αμφισβητεί η κυβερνητική πλευρά.

Έτσι απλά και όμορφα… Και οι κύριοι της συγκυβέρνησης πανηγυρίζουν για την «επιτυχία» τους… Πανηγυρτζίδες μέχρι τέλους…Ψεύτες και υποκριτές μέχρι τέλους… Με έτοιμα τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα μόνο μπροστά στις κάμερες των αγαπημένων τους ελληνικών τηλεοπτικών δικτύων… Πάντα επικίνδυνοι, πάντα έτοιμοι για τη συνέχιση της καταστροφής προς την χώρα πολιτικής…
Keywords
Τυχαία Θέματα