Ανοιχτή επιστολή στον Γεώργιο Παπανδρέου

Ενός κάποιου Πέτρου Αργυρίου

Κύριε πρωθυπουργέ. Ζητάτε συναίνεση. Και δεν την βρίσκετε από το πολιτικό σύστημα- πόσο μάλλον από τον ελληνικό λαό. Ίσως τώρα που αποφασίσατε να πορευτείτε «μόνος» σας στις πολιτικές σας επιδιώξεις, ίσως τώρα να είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για εσάς να πάρετε ένα μάθημα για το πώς νιώθει ένας αξιοπρεπής Έλληνας: μόνος και αβοήθητος, φορτωμένος σαν το γαϊδούρι με φορτία που ούτε δικά του είναι ούτε μπορεί να τα σηκώσει.
Κύριε Πρωθυπουργέ, εσείς ούτε μόνος είστε ούτε αβοήθητος. Όσο για την παρομοίωση που χρησιμοποίησα δεν ξέρω αν την συμμερίζεστε.  Σαν πρόθυμος Έλληνας πολίτης θα απαντήσω στο κάλεσμα σας και θα σας δώσω αυτό ακριβώς που ζητήσατε: προτάσεις, από όπου και αν αυτές προέρχονται.
Πολιτική Μεταρρύθμιση
Α) Άρση της βουλευτικής ασυλίας.  Σε μια χώρα που ένας από τους πρόσφατους πρωθυπουργούς τους- δημοσιεύματα είκασαν ότι ήσασταν ΕΣΕΙΣ- τη χαρακτήρισε ως διεφθαρμένη, σε μια.....
χώρα γεμάτη από ατιμώρητα οικονομικά σκάνδαλα, μια τέτοια πρόταση θα έπρεπε να θεωρείται εύλογη.
Β) Κατάργηση του θεσμού του βουλευτή. Σε μια χώρα με πειραγμένους εκλογικούς νόμους όπου οι πολίτες έχουν μόνο τις επιλογές που τους σερβίρονται, θεωρώ τουλάχιστον αναχρονιστική την επιμονή σε ένα σύστημα που αποδείχτηκε καταστροφικό. Δε θέλουμε έτοιμες λίστες υποψηφίων. Τα υπουργεία να στελεχώνονται από λίστες προσώπων που θα καταρτίζουν άμεσα οι πολίτες και τα κινήματα. Τέρμα με τους επαγγελματίες και ανίδεους πολιτικούς της περιστρεφόμενης πόρτας. Οι πολίτες να αναδεικνύουν υπηρεσιακούς υπουργούς- άμεσα. Χωρίς εκλογές. Αναβάθμιση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και αυξημένη προσβασιμότητα της στο έργο των υπουργείων. Τα στοιχεία των υπουργείων ανοιχτά σε κάθε πολίτη. Αυτό σημαίνει ανοιχτή διακυβέρνηση κύριε Πρωθυπουργέ. Ανοιχτή διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοιχτή διαβούλευση όπως παραφράσατε εσείς ο ίδιος την έμπνευσή σας opengov.
Γ) Κατάργηση του θεσμού του πρωθυπουργού. Στη θέση του συντονιστική διυπουργική ομάδα που θα αναδεικνύεται και αυτή από τις λίστες που διαμορφώνουν οι πολίτες.
Δ) Κατάργηση βουλευτικών συντάξεων, αποζημιώσεων κλπ. Γιατί να μην περικόψετε πρώτα από μια ομάδα πολιτών που αποδείχτηκε όχι μόνο μη παραγωγική αλλά και καταστροφική; Άξιος ο μισθός τους.
Οικονομικός έλεγχος
Α) Δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το χρέος. Καθώς ήσασταν μέλος και προηγούμενων κυβερνήσεων καταλαβαίνω απόλυτα  ότι νιώθετε μεγαλύτερη ευθύνη από τον μέσο Έλληνα πολίτη για την οικονομική καταστροφή. Και ο μέσος Έλληνας πολίτης νιώθει ακριβώς το ίδιο. Ότι έχετε μεγαλύτερη ευθύνη από αυτόν και ότι ρίχνετε όχι μόνο την πολιτική ευθύνη αλλά και το χρέος πάνω του. Από τη στιγμή που εν αγνοία του Έλληνα πολίτη οι ελληνικές κυβερνήσεις τον φόρτωσαν με δάνεια και τις συνέπειες και άλλων χρηματοπιστωτικών παιγνίων όπως τα swaps και χρηματοπιστωτικές μεταχρονολογήσεις, ο Έλληνας πολίτης έχει απόλυτο δικαίωμα να γνωρίζει το ποια ακριβώς είναι η σύσταση του χρέους
Keywords
Τυχαία Θέματα