Ανίκανοι και άβουλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες να πατάξουν τη φοροδιαφυγή

Βαρύγδουπες δηλώσεις για τη φοροδιαφυγή, την ανάπτυξη και την ανεργία αλλά καμία απόφαση…

Συμφωνίες σε κείμενα συμπερασμάτων και δηλώσεις, από πράξεις μια τρύπα στο νερό....
Οι ηγέτες της Ευρώπης συγκεντρώνονται και συμφωνούν για την ανάγκη άρσης του τραπεζικού απορρήτου συζητούν για τα ζητήματα φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη τελικές αποφάσεις και αρκετά απομένουν να διευθετηθούν ώστε να υπάρξει ομοφωνία και χρονοδιαγράμματα.

Όταν πρόκειται για μειώσεις συντάξεων, περικοπές μισθών και κουρέματα καταθέσεων αποφασίζουν και διατάζουν αλλά όταν πρόκειται
για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των μεγάλων ομίλων παρουσιάζονται κατώτεροι των περιστάσεων

Ακόμα και στον ενεργειακό τομέα μόνο κείμενα και δηλώσεις θεωρίας…

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη ως σύνολο δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας για πολύ ακόμη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το Βερολίνο.

Αλήθεια, τι ειρωνεία από τον άνθρωπο που ευθύνεται για τη διάρκεια και το βάθος της κρίσης;

Ο άνθρωπος που ανέλαβε να διαχειριστεί την κρίση χρέους της ευρωζώνης, και πορεύτηκε πειραματιζόμενος, ακολουθώντας τη μέθοδο της παραδειγματικής τιμωρίας.

Η αδυναμία του να καταστήσει από την αρχή βιώσιμο το ελληνικό χρεός με ένα γενναίο κούρεμα όλων των ομολογιούχων και όχι μόνο των ιδιωτών, έχει βυθίσει την ελληνική οικονομία στην ύφεση, την ανεργία και τη φτώχια.

Οι μισές λύσεις που εφαρμόστηκαν δεν στάθηκαν ικανές να καταστήσουν διαχειρίσιμο το χρέος, με αποτέλεσμα η προοπτική λήψης νέων μέτρων και νέου κουρέματος να μην σταθεροποιεί την ελληνική οικονομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα