Αιχμές από ιταλικά και γαλλικά ΜΜΕ...


Την ώρα που πληθαίνουν μαρτυρίες που σκιαγραφούν μια διαφορετική εικόνα από αυτή που παρουσίασε το ελληνικό Λιμενικό, η ιταλική... La Reppublica βρίσκει συνδέσεις ανάμεσα στην τραγωδία και την σκλήρυνση της στάσης της προηγούμενης απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η εφημερίδα μιλά για το «σκληρό χέρι του Μητσοτάκη» που εμποδίζει τις διασώσεις προσφύγων, επισημαίνοντας ότι η ακραία συντηρητική στροφή της χώρας έχει οδηγήσει σε αλλαγές των δρομολογίων, με τους μετανάστες να αναγκάζονται να ακολουθήσουν ακόμη πιο επικίνδυνες διαδρομές.

Φιλοξενεί, ακόμη, και διαρροές

από κυβερνητικές πηγές που τα… ρίχνουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεταβατικό εκτελεστικό όργανο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να παρέμβει.

Αιχμές αφήνει και η Corriere della Sera, παραθέτοντας τις καταγγελίες της Alarm Phone που βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους επιβαίνοντας στο αλιευτικό σκάφος. Η οργάνωση είχε προειδοποιήσει πολλές ώρες τις ελληνικές αρχές, ενώ εξέφρασε απορία για τους ισχυρισμούς του Λιμενικού ότι οι μετανάστες αρνήθηκαν βοήθεια.

Παράλληλα, το πρακτορείο Ansa τονίζει ότι το ναυάγιο ενδέχεται να εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στη Μεσόγειο και πως η Αθήνα δέχεται κατηγορίες από ΜΚΟ για καθυστέρηση στη διάσωση

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει το πολύνεκρο ναυάγιο με τους 78 νεκρούς στα ανοιχτά της Πύλου το πρωί της Τετάρτης (14/6). Ο αριθμός θα αυξηθεί δραματικά καθώς είναι άγνωστος ο αριθμός των επιβαινόντων, ενώ μάρτυρες κάνουν λόγο ακόμα και για 750 άτομα.

Με τη σειρά της η Le Monde επικαλείται τον ειδικό απεσταλμένο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Βενσάν Κοσετέλ, ο οποίος επισημαίνει ότι τα ελληνικά διασωστικά σκάφη συνοδεύουν τα δουλεμπορικά μέχρι να σιγουρευτούν ότι θα βρεθούν έξω από τα όρια της δικής τους ζώνης ευθύνης διάσωσης...

efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα