Με την αγωνία του τερματοφύλακα...


Μία κοινή αγωνία διατρέχει οριζόντια όλα τα κομματικά επιτελεία, ενόσω το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου έχει «παγώσει» τον... πολιτικό χρόνο και την προεκλογική περίοδο: τί θα «γράψουν» οι επόμενες κυλιόμενες μετρήσεις, που θα αποτυπώσουν και τις εμπεδωμένες τάσεις ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της άλλης Κυριακής.


Εξάλλου, οι εκλογές θα διεξαχθούν σε περίπου 10 ημέρες και, άρα, όσες μετρήσεις φτάσουν στα κομματικά επιτελεία τα επόμενα δύο 24ωρα προφανώς θα δείξουν -εκτός συγκλονιστικού
απροόπτου- και τις τάσεις που θα επικρατήσουν ως τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Αυτό, όμως, το ζήτημα δηλαδή των τάσεων και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας είναι εξαιρετικά σημαντικό με δεδομένο ότι στις 21 Μαΐου το 20% των ψηφοφόρων αποφάσισαν κυριολεκτικά μέσα στο παραβάν του εκλογικού κέντρου, κατά δήλωσή τους στο exit poll των δημοσκοπικών εταιρειών.
Από το ΕΣΥ στη Θράκη
Η ΝΔ έχει ήδη καταγράψει, από την προηγούμενη «φουρνιά» των κυλιόμενων μετρήσεων, μία κάμψη που υπό προϋποθέσεις φτάνει και τις δύο μονάδες, στον απόηχο των τραγικών θανάτων εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρων σε Κω, Νέα Μάκρη και Χαλκιδική, αλλά και με φόντο τις ανατριχιαστικές δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λοιπόν, αποτελεί μείζονα αγωνία αν στις επόμενες μετρήσεις θα φανεί ότι συνεχίζεται η κάμψη αυτή ή αν θα έχει «αποσβεστεί». Ταυτοχρόνως, σε αστάθμητη μεταβλητή έχει εξελιχθεί και το ζήτημα της Θράκης: στο Μοσχάτο περιμένουν πώς και πώς να δουν στις επόμενες μετρήσεις να οχυρώνεται από τα «δεξιά» της η ΝΔ και να μην αφήνει ψηφοφόρους που ήθελαν να ψηφίσουν «χαλαρά» την «Νίκη» ή τον Κυριάκο Βελόπουλο να εκμεταλλευθούν την προεξοφλημένη νίκη της ΝΔ. Στον αντίποδα, η ίδια αγωνία, αλλά από την… ανάποδη επικρατεί στην Κουμουνδούρου: οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα αναμένουν με αγωνία να διαπιστώσουν κατά πόσον η συζήτηση για την μειονότητα και η στοχοποίηση των δύο μειονοτικών υποψηφίων βουλευτών με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κοστίσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κρυφή ατζέντα
Βεβαίως, άλλη μία μεταβλητή που μένει να φανεί αν θα αποτυπωθεί στα επόμενα focus groups αφορά στην συζήτηση περί «κρυφής ατζέντας» της ΝΔ: ο ΣΥΡΙΖΑ -αλλά όχι μόνο- έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα αποδόμησης των εξαγγελιών και των υποσχέσεων Μητσοτάκη, αναδεικνύοντας τις αντιφάσεις και τα «κενά» κατά την σύγκριση των υποσχέσεων του προέδρου της ΝΔ και του προγράμματός του με το μεσοπρόθεσμο που έχει καταθέσει στην Κομισιόν. Μάλιστα, μετά την απάντηση του Άκη Σκέρτσου που άθροισε τις σχεδιαζόμενες προσλήψεις επικαλούμενος τις προγραμματισμένες αποχωρήσεις από το Δημόσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως η ΝΔ έχει ως σχέδιο απλώς να… αναπληρώσει όσους εργαζόμενους στο Δημόσιο συνταξιοδοτηθούν -κάτι που προφανώς πόρρω απέχει από το να μιλάει κανείς για «νέες προσλήψεις» ή να υπόσχεται βελτίωση της κατάστασης στην Παιδεία, την Υγεία και αλλού...
matrix24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα