Αυτή είναι η πολυεθνική βιομηχανία που... μετακομίζει από το εξωτερικό στην Ελλάδα!

Αν και εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, δεν παύει να αποτελεί μια αχτίδα αισιοδοξίας στο μελανό τοπίο της αποβιομηχάνισης της χώρας. Μια πολυεθνική, εκ των κορυφαίων στον τομέα που δραστηριοποιείται, συνεχίζει να μεταφέρει παραγωγική δραστηριότητα από τα ευρωπαϊκά της εργοστάσια, στην Ελλάδα....

Πρόκειται για τη Landis+Gyr, παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας για τον τομέα των εταιριών κοινής ωφέλειας, η οποία τον περασμένο Απρίλιο ξεκίνησε να μεταφέρει από την
Ελβετία τη γραμμή παραγωγής των έξυπνων μετρητών για βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές που έκλεισε στο Zug και πριν από λίγες ημέρες μετέφερε ξανά γραμμές παραγωγής των ηλεκτρονικών μετρητών “Tarif Bleu” από την Γαλλία, στο εργοστάσιό της στον Ισθμό Κορίνθου.

Η Landis+Gyr είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ενεργειακών μετρητών για βιομηχανίες. Δραστηριοποιείται με εγκαταστάσεις σε 31 χώρες σε πέντε ηπείρους ως μία αυτόνομη μονάδα ανάπτυξης του ιαπωνικού κολοσσού Toshiba Corporation και ελέγχεται κατά 40% από το Innovation Network Corporation of Japan.

Με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. δολάρια, η Landis+Gyr απασχολεί συνολικά 5.700 εργαζόμενους με μοναδική αποστολή την παροχή στον κόσμο λύσεων για την αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας.

Οι νέοι μετρητές, που θα κατασκευάζονται πλέον στην Κόρινθο, προορίζονται για εξαγωγές στην Γαλλία και σε άλλες γαλλόφωνες αγορές ανά τον κόσμο, ενώ οι μεταφορές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2017. Η νέα αυτή δραστηριότητα της Landis+Gyr A.E. θα προσθέσει περίπου 200.000 ηλεκτρονικούς μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας κατά έτος στο κατασκευαστικό της έργο, συμβάλλοντας στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Να σημειωθεί πως η απόφαση να επιλεγεί η Ελλάδα ήρθε ως αποτέλεσμα των προσπαθειών και των επιδόσεων της ελληνικής θυγατρικής. Η Landis+Gyr Α.Ε. επί 3 συνεχόμενα χρόνια βραβεύεται από την Landis+Gyr Β. Αμερικής ως ο καλύτερος προμηθευτής, έχοντας εξάγει από την Κόρινθο προς ΗΠΑ και Καναδά πάνω από 8 εκατομμύρια έξυπνους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας. Μόνο οι εξαγωγές προς τη Β. Αμερική αντιπροσωπεύουν έναν τζίρο της τάξης των 30 εκατ. δολαρίων.

Το εργοστάσιο στον Ισθμό Κορίνθου, ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών. Το εργοστάσιο της Landis+Gyr A.E. απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, με ετησιοποιημένες πωλήσεις, σχεδόν στο σύνολο τους εξαγωγές, που ξεπερνούν τα 110 εκατ. ευρώ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο και τα προϊόντα του εξάγονται σε 80 χώρες παγκοσμίως.
Keywords
Τυχαία Θέματα