Μένει ελεύθερος και με λεφτά ο Τζαβέλλας!

Τη λύση του συμβολαίου του και χρηματική αποζημίωση έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ο Γιώργος Τζαβέλλας. Να καταθέσει δηλαδή προσφυγή στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, επικαλούμενος "σπουδαίο λόγο".

Ο "σπουδαίος λόγος" -στη προκειμένη περίπτωση- έχει να κάνει με τους σαφείς υπαινιγμούς του Βλάνταν Ίβιτς.....
για τον διεθνή αμυντικό, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ
- Ατρόμητος 3-4. Ο Σέρβος προπονητής μίλησε ευθέως για κάποιους ποδοσφαιριστές που είχαν εσκεμμένα μειωμένη απόδοση προκειμένου να χάσει ο ΠΑΟΚ. Την επομένη ο Τζαβέλλας τέθηκε εκτός ομάδας και με εντολή της διοίκησης προπονείται με την Κ20. Ο συσχετισμός είναι ξεκάθαρος και με τον διεθνή αμυντικό να είναι αυτός που χρεώνεται τη "μομφή" της μειωμένης απόδοσης.

Κάτι που συνιστά τη "μείωση της προσωπικότητας" που είναι προϋπόθεση του "σπουδαίου λόγου". Από τον ΠΑΟΚ, βέβαια, διευκρινίστηκε (σ.σ. για ευνόητους λόγους) ότι ο υποβιβασμός του Τζαβέλλα στη Κ20 έγινε για πειθαρχικά παραπτώματα και δεν έχει σχέση με το ματς με τον Ατρόμητο και τις δηλώσεις Ίβιτς. Αμέσως μετά το ματς στα Τρίκαλα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ανασκεύασε, τονίζοντας ότι "ουδέποτε είπα ότι κάποιος θέλει να στήσει την ομάδα". Αυτό, όμως, είναι κάτι που θα εκτιμήσει η Επιτροπή, αν τελικά προσφύγει ο ποδοσφαιριστής.

Ο Τζαβέλλας, σ' αυτή τη περίπτωση, θα επικαλεσθεί τις δεκάδες των δημοσιευμάτων που εκτιμούν ότι τέθηκε εκτός ομάδας με απαίτηση του Ίβιτς επειδή θεώρησε ότι τον "έστησε" στο ματς με ΠΑΟΚ.

Ένα επιπρόσθετο στοιχείο που είναι υπέρ του Τζαβέλλα είναι -όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ- ότι πριν υποβιβαστεί στη Κ20, δεν κλήθηκε σε απολογία για τα παραπτώματα που του καταλογίζονται. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τζαβέλλας δεν πήγε στην προπόνηση της Κ20 και ζήτησε να ενημερωθεί εγγράφως για τους λόγους αυτής της απόφασης.

Κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει συμβουλευτεί δικηγόρο. Είναι άγνωστο, βέβαια, αν τελικά ο ποδοσφαιριστής καταθέσει προσφυγή, επικαλούμενος το σχετικό άρθρο του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών. Κι αν καταθέσει, ότι θα την κερδίσει. Δικηγόρος με εμπειρία σε σχετικές υποθέσεις δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη: "Έχουν μείνει ελεύθεροι ποδοσφαιριστές με σαφώς μικρότερες αιτιάσεις. Στην υπόθεση - Τζαβέλλα σαφώς και υπάρχει θέμα, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις".

Τι κερδίζει, όμως, ο ποδοσφαιριστής, αν βγει νικητής στην υπόθεση; Κατ' αρχήν τη λύση του συμβολαίου του ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Κατά δεύτερο λόγο, ένα ποσό έναντι των χρημάτων που έχει να λαμβάνει μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του. Περίπου 1.75 εκατομ. ευρώ μέχρι και το 2020. Υπάρχει, βέβαια, και η πιθανότητα ενός συμβιβαστικού διαζυγίου τον Ιανουάριο χωρίς εκατέρωθεν απαιτήσεις. Οψόμεθα...

contra.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα