Αδ. Γεωργιάδης: Δεν ξέρω πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι πολίτες!

Με οξύτατες προσωπικές επιθέσεις και ανοίκειες κατηγορίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν απάντησε, χθες, στη Βουλή, τι θα κάνει για τους ανασφάλιστους πολίτες που αποκλείονται από τη δημόσια υγεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την επερώτηση ανέδειξε το θέμα, αλλά η συζήτηση εξετράπη σε κόντρες ανάμεσα στον υπουργό και τους Π. Κουρουμπλή και Μ. Γλέζο.
Αφορμή για την οξύτητα του υπουργού ήταν δύο αναφορές του Π. Κουρουμπλή: α) αυξήθηκαν οι τιμές σε 200 φάρμακα και μόνο από την αύξηση του "ΚΡΕΣΤΟΡ" χάθηκαν 150 εκατ., β) άλλαξαν τα κριτήρια για την κατανομή των αξονικών τομογράφων (όπως έχει καταγγείλει ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάριος Σαλμάς).

Η απάντηση Γεωργιάδη στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως είναι ο εκπρόσωπος μεγάλων συμφερόντων, "κοινός συκοφάντης", ενώ τον κατηγόρησε για "λασπολογία". "Η φαρμακευτική δαπάνη έπεσε τον επόμενο μήνα 34 εκατ. ευρώ", ισχυρίσθηκε ο Αδ. Γεωργιάδης, φωνάζοντας ότι "μειώσαμε τις τιμές σε 700 φάρμακα". Στην Ελλάδα "είχαμε το πολίτευμα του υπαρκτού λαϊκισμού. Ο Π. Κουρουμπλής είναι το κατεξοχήν παράδειγμα του υπαρκτού λαϊκισμού", είπε
Keywords
Τυχαία Θέματα