Διέρρηξαν 76 σπίτια μέσα σε τρεις μήνες

10:42 6/11/2013 - Πηγή: TNSite
Στην εξιχνίαση 76 διαρρήξεων σε σπίτια της Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα οι δράστες (ένας 38χρονος αλλοδαπός που είχε συλληφθεί στις 24 Οκτωβρίου στη Γλυφάδα και δύο συνεργοί του που αναζητούνται) από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο διέρρηξαν 76 σπίτια απ' όπου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών, κλειδιά αυτοκινήτων, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις αφαιρούσαν κατά τη διαφυγή τους, καθώς και τραπεζικές

κάρτες ανάληψης, με τις οποίες στη συνέχεια προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών.

Το ύψος της λείας τους ανέρχεται σε 67.410 ευρώ, ενώ η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπολογίζεται στα 85.525 ευρώ.

Επίσης αφαίρεσαν με σκοπό την πώληση, εννέα αυτοκίνητα στην πλειοψηφία τους πολυτελή, εκ των οποίων σταδιακά βρέθηκαν πέντε στην Ελλάδα και δύο σε πόλη γειτονικής χώρας.

Σε μία περίπτωση ένας εκ των δραστών μπήκε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε ένα ρολόι, έγινε, όμως, αντιληπτός από τον ένοικο και με τη χρήση σωματικής βίας κατόρθωσε να διαφύγει.

Οι δράστες για να φτάνουν στα σπίτια που έβαζαν στο μάτι χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα οχήματα, ένα εκ των οποίων ιδιοποιήθηκαν παράνομα και δεν το επέστρεψαν ποτέ.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα