Ξεχασμένο Πρωτότυπο: Renault Scenic concept

16:11 6/6/2015 - Πηγή: AutoBlog

Το πρώτο Renault Scenic, παρουσιάστηκε το 1996 –πωωωω πέρασαν τόσα χρόνια;;;;– αλλά 5 χρόνια πριν από αυτό και πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 1991, η Γαλλική εταιρία παρουσίαζε το ομώνυμο πρωτότυπο. Όσον αφορά στο αισθητικό μέρος, το Scenic concept δίχαζε… Φυσικά ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του αλλά με πολλά στοιχεία του να ορίζονται από την πρακτικότητα και τα πράγματα που ήθελε να επιδείξει η Renault, δεν το λες και αντικειμενικά όμορφο.

Όντας το πρώτο Ευρωπαϊκό compact

MPV όμως, ακόμα και σε μορφή πρωτοτύπου, ήταν εξαιρετικά σημαντικό. Διέθετε επίσης αρκετά πρωτοποριακά χαρακτηριστικά. Οι μεσαίες κολώνες έλαμπαν δια της απουσίας τους και με την συρόμενη πόρτα από την πλευρά του οδηγού, η πρόσβαση ήταν τρομερά εύκολη. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της μοναδικής αυτής συρόμενης πόρτας, ήταν ότι εξασφάλιζε εξαιρετική ακαμψία και ασφάλεια σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Η καμπίνα ήταν τρομερά φωτεινή χάρη στη χρήση άφθονου γυαλιού. Το πάτωμα ήταν διπλό για επιπλέον χώρους αποθήκευσης. Έκανε χρήση ανακυκλώσιμων υλικών. Διέθετε αυτόματο κλείδωμα και κάμερες οπισθοπορείας. Είχε προηγμένο για την εποχή εξοπλισμό ασφαλείας.

Κι όμως, από την παρουσίαση του πρωτότυπου έως το λανσάρισμα στην αγορά, μεσολάβησαν 5 χρόνια. Γιατί; Ίσως γιατί θεωρήθηκε πολύ μπροστά από την εποχή του και κατά συνέπεια ασύμφορο. Δεν ξέρουμε. Πάντως ο τότε νέος αρχισχεδιαστής της φίρμας, Patrick Le Quement, πήρε το σχέδιο της Anne Asensio, το προσάρμοσε, το βάσισε στο Megane και το πέρασε με τις ευλογίες των ανωτέρων του στην παραγωγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα