Αυτός είναι ο πρώτος ασύρματος, in-wheel ηλεκτροκινητήρας και μας έρχεται από την Ιαπωνία

15:01 6/6/2015 - Πηγή: AutoBlog

Ιάπωνες ερευνητές, εξέλιξαν το πρώτο in-wheel σύστημα που μεταδίδει ισχύ ασύρματα στους ηλεκτροκινητήρες που είναι ενσωματωμένοι στον κάθε τροχό. Ο Hiroshi Fujimoto και η ομάδα του, δοκίμασαν ένα όχημα που εξοπλιζόταν με αυτό το πρωτοποριακό σύστημα και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά.

Ο hub-motor όπως ονομάζεται στα Αγγλικά, είναι ένας ηλεκτροκινητήρας ενσωματωμένος στο μουαγιέ του οχήματος και κινεί απευθείας τον εκάστοτε τροχό χωρίς την ανάγκη άξονα μετάδοσης της κίνησης. Αυτό σημαίνει

ένα συνολικά ελαφρύτερο σύστημα με μικρότερες απώλειες ενέργειας που χαρίζει ευελιξία και όσον αφορά στην κίνηση. Επιπλέον πλεονέκτημα του συστήματος που δοκίμασαν οι ερευνητές, είναι το γεγονός ότι μεταδίδει ασύρματα την ενέργεια – έστω και σε απόσταση μόλις 10 εκατοστών. Το μέγιστο που χρησιμοποίησαν οι επιστήμονες, ήταν 3 kW ενώ οι πληροφορίες για την μετάδοση της κίνησης σε κάθε τροχό, γινόταν με Bluetooth. Το πισωκίνητο πρωτότυπο μπορεί θεωρητικά να πιάσει τα 75 χλμ/ώρα ενώ ο Fujimoto-san δήλωσε ότι “αυτή η τεχνολογία, θα στρώσει τον δρόμο για την εξέλιξη προηγμένων ηλεκτρικών οχημάτων […] ενώ μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε υδρογονοκίνητα αυτοκίνητο, όσο και σε βιομηχανικά μηχανήματα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα