Ξανά η Mazda η εταιρία με τον μικρότερο μέσο όρο κατανάλωσης στις Η.Π.Α

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Mazda, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) των Η.Π.A. είναι η εταιρία με τα χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών ρύπων αλλά και με τον μικρότερο μέσο όρο κατανάλωσης. Τα νούμερα για φέτος έδειξαν μια μικρή βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, με την μέση κατανάλωση καυσίμου για ένα αυτοκίνητο του 2015 να αγγίζει τα 24,8 μίλια ανά γαλόνι (9,48 λίτρα/100 χλμ), χαμηλό όλων των εποχών, ενώ οι μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά μίλι μειώθηκαν στα 267 γραμμάρια. Και

οι δύο αριθμοί είναι οι χαμηλότεροι που έχει καταγράψει η E.P.A από το 1975 που μετρά τα δεδομένα.

Η Mazda έχει μέσο όρο κατανάλωσης 29,6 μίλια ανά γαλόνι (7,95 λίτρα/100 χλμ) και έγινε έτσι για τέταρτη φορά η πιο αποδοτική αυτοκινητοβιομηχανία στις Η.Π.Α, χωρίς μάλιστα να έχει κάποιο υβριδικό ή ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της, με τις SKYACTIV τεχνολογίες να είναι οι μόνες υπεύθυνες για την επίτευξη αυτή της Mazda. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Honda και στην τρίτη η Nissan.

Η έρευνα έδειξε πως τα pickups MY2015 είχαν μια αύξηση κατά 0,8 μίλια ανά γαλόνια, την μεγαλύτερη αύξηση στην κατανάλωση από κάθε τύπο οχήματος, με τα νούμερα να δηλώνουν πως τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είναι το ίδιο αποδοτικά με τα MY1986 pickups, όταν τα συγκεκριμένα ήταν λιγότερο ισχυρά και ζύγιζαν λιγότερο. Το μέσο αποτύπωμα των pickups έχει αυξηθεί κατά 4% από το 2008, το διπλάσιο από αυτό των αυτοκινήτων, SUV και crossover.

Η EPA προβλέπει ότι τόσο οι εκπομπές όσο και ο μέσος όρος κατανάλωσης θα βελτιωθούν στα MY2016 μοντέλα, παρόλο της αστάθειας που υπάρχει στις τιμές της βενζίνης και των άλλων συνθηκών της αγοράς. Επίσης προβλέπει πως ο μέρος όρος του βάρους των αυτοκινήτων θα μειωθεί κατά 22,5 κιλά, ενώ η μέση ισχύς των κινητήρων θα παραμείνει σταθερή στα 229 άλογα.

Keywords
Τυχαία Θέματα