Το powertrain του Chevrolet Volt θα μπορούσε να κινεί τα μελλοντικά υβριδικά της GM

Στο Detroit, η Chevrolet αποκάλυψε το 2016 Volt, το plug-in υβριδικό με την δεύτερη καλύτερη αμιγώς ηλεκτρική εμβέλεια, πίσω μόνο από την BMW i3 Rex. Όμως, το powertrain του 2016 Chevrolet

Volt όπως παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2014, ίσως να κρύβει ορισμένα μυστικά.

Πριν η Mary Barra αναλάβει τα ηνία της GM, διατελούσε καθήκοντα Product Chief και είχε δηλώσει πως η εταιρία θα εστιάσει στα plug-in υβριδικά και τα “ήπια” υβριδικά. Ok στο πρώτο, αλλά τα mild hybrids που είναι ακριβώς; Κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το powertrain του Volt με ονομασία Voltec. Αν αφαιρεθούν από αυτό τα σχετικά με το “plug-in” και οι μεγάλες και βαριές μπαταρίες, μπορεί να τοποθετηθεί σε μη-υβριδικά οχήματα και να τα υβριδοποιήσει.

Σε αυτή τη μορφή του, το σύστημα δεν διαφέρει πολύ από τα αντίστοιχα συστήματα της Ford ή της Toyota. Έχει όμως μία σημαντική διαφορά: παρέχει μεγαλύτερη ισχύ και ενδέχεται να προσφέρει καλύτερη ηλεκτρική εμβέλεια και αν μη τι άλλου, παρεμφερή οικονομία καυσίμου. Θα δούμε. Πάντως θεωρείται δύσκολο για την GM να προσθέσει στην γκάμα της ένα υβριδικό όπως το Prius. Η πιθανότερη εκδοχή είναι να τοποθετηθεί το σύστημα σε ήδη υπάρχοντα μοντέλα –βλ. Malibu- ώστε να τεθεί αντιμέτωπο με παρόμοιες προτάσεις του ανταγωνισμού.

Bonus: Πώς θα σου φαινόταν ένα τρίθυρο Chevrolet Volt; Οι γραμμές ταιριάζουν αν και από άποψη πρακτικότητας δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα