Το Honda Fit/Jazz εκτοξεύθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στην Ιαπωνία τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του

Το νέο Honda Fit/Jazz κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα με τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ιαπωνία από τον πρώτο ολόκληρο μήνα που είναι στην αγορά. Το Fit/Jazz πήρε την πρωτιά από το Toyota Prius και έγινε το πρώτο μοντέλο της Honda που βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 2011!

Οι παραδόσεις του νέου

Fit/Jazz διπλασιάστηκαν –και κάτι παραπάνω- σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, φτάνοντας τα 23.281 οχήματα έναντι 20.886 για το Prius και 19.984 για το Aqua. To νέο Fit/Jazz παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο με την Honda να υπόσχεται χαμηλότερο κόστος και μικρότερη κατανάλωση από το Toyota Aqua. Η ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού στο νέο μικρό Honda ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού τις πρώτες 4 εβδομάδες από την παρουσίασή του, οι πωλήσεις και οι προ-παραγγελίες βρίσκονταν 4 φορές υψηλότερα από τις προβλέψεις της Honda.

Η τελευταία φορά που το μικρό αυτοκίνητο της Honda βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων για την Ιαπωνία, ήταν τον Μάιο του 2011, πριν παρουσιαστεί το Aqua. Από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2013 η πρώτη θέση εναλλασσόταν μεταξύ του Aqua και του Prius οπότε μπορείτε να καταλάβετε τη σημασία αυτής της πρωτιάς για την Honda. Φυσικά η σύγκριση δεν είναι απολύτως δίκαιη αφού τα μοντέλα της Toyota είναι παλαιότερα ενώ το Fit/Jazz είναι ολοκαίνουριο αλλά αυτό δεν μειώνει την επιτυχία του μικρού. Η πρωτιά είναι πρωτιά!

[Πηγή: Bloomberg]

Keywords
Αναζητήσεις
honda fit katanalosei
Τυχαία Θέματα