Θέλουμε επιπλέον δοκιμές για τους turbo κινητήρες, λέει ο Brawn

14:07 7/2/2013 - Πηγή: AutoBlog

Το 2014 θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τις ομάδες της Formula 1, καθώς οι μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς θα πρέπει να τις βρουν όσο το δυνατόν πιο έτοιμες. Δεν είναι μυστικό ότι σχεδόν όλες οι ομάδες προετοιμάζονται ήδη για το 2014, έχοντας ξεχωριστές ομάδες τεχνικών που ασχολούνται αποκλειστικά με τα μονοθέσια της επόμενης σεζόν, αλλά και οι κατασκευαστές κινητήρων έχουν εδώ και καιρό πιάσει δουλειά για τους turbo V6 κινητήρες, διότι θέλουν να προμηθεύσουν

τις ομάδες με όσο το δυνατόν καλύτερες μονάδες.

Ο Πρόεδρος της Mercedes AMG, Ross Brawn, δηλώνει πως οι κατασκευαστές θα πρέπει να έχουν κάποιες επιπλέον δοκιμές, γιατί η μετάβαση από τους ατμοσφαιρικούς V8 δε θα είναι εύκολη.

Ψάχνουμε να βρούμε μία λύση. Δε λέω ότι χρειαζόμαστε δοκιμές με τους νέους κινητήρες αυτή τη χρονιά, αλλά ίσως στις πρώτες ημέρες δοκιμές μπορεί να γίνουν περισσότερες. Για τους προμηθευτές κινητήρων, θα είναι ένα δύσκολο έργο.

Πάντως, ο Τεχνικός Διευθυντής της Lotus, James Allison, δε συμφωνεί με τον Brawn, λέγοντας πως οι 3 δοκιμές θα είναι αρκετές, τονίζοντας πως οι προσομοιωτές τεχνολογίας και δυναμομέτρησης είναι αρκετά τεχνολογικά προηγμένοι.

[Πηγή: GMM]

Keywords
Τυχαία Θέματα