Τετρακίνητη η Mercedes A-Class AMG

Η αλήθεια είναι ότι η Mercedes αποφεύγει να τοποθετεί σύστημα τετρακίνησης στα γρήγορα μοντέλα της, αφού τα μειονεκτήματα του πρόσθετου βάρους είναι περισσότερα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα τέτοιο σύστημα αλλά αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει -αρχικά- στα μικρά μοντέλα της χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το αφεντικό της AMG, Ola Källenius, η νέα

Α-Class AMG, μέχρι στιγμής την ξέρουμε ως A25 AMG, θα φορά σύστημα τετρακίνησης και θα βγει στην αφορά το 2013. Θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν θα πάει στην Αμερική.

Ο Källenius δεν ανέφερε τίποτα για τον κινητήρα που θα κινεί την γρήγορη A-Class, αλλά σε παλαιότερη συνέντευξη του, είχε αναφέρει ότι θα φορά έναν 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα θα αποδίδει τουλάχιστον 340 άλογα. Αναμένεται να συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Ο Kallenius είχε δηλώσει ότι η A25 AMG θα είναι δυνατότερη από το RS3 Sporback αλλά και τη νέα BMW M135i. Επίσης ο ίδιος κινητήρας θα τοποθετηθεί και στα CLC25 AMG και CLC25 Shooting Break AMG τα οποία θα παρουσιαστούν το 2013, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο, η νέα B-Class να αποκτήσει AMG έκδοση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα