Spy Photo: Ο αντικαταστάτης της Ferrari Enzo

Για πρώτη φορά βλέπουμε spy φωτογραφία από ένα μουλάρι του αντικαταστάτη της Ferrari Enzo η οποία θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2012 στους πιστούς και καλούς πελάτες της Ferrari σε μια ιδιωτική εκδήλωση που οργανώνει η Scuderia στο Maranello με το επίσημο ντεμπούτο της να αναμένεται να γίνεται είτε στις αρχές του 2013 στην έκθεση του Detroit είτε τον επόμενο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύη.

Οι

φωτογραφίες βγήκανε στη Γερμανία έξω από μια κρυφή πίστα υψηλών ταχυτήτων και από αυτές βλέπουμε ότι το πρωτότυπο είναι πολύ φαρδύ, με το πίσω μέρος να μοιάζει με αυτό της 458 Italia. Οι ζάντες φαίνεται ότι προέρχονται από την FF αλλά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερα, αφού το πρωτότυπο είναι πολύ βαριά καμουφλαρισμένο.

Σε ότι αφορά το μηχανικό της μέρος, ο Luca di Montezemolo μας είπε ότι θα είναι η ταχύτερη και δυνατότερη Ferrari που έχει βγει ποτέ, αλλά ο CEO της Ferrari, ο Amedeo Felisa, σε προηγούμενες δηλώσεις είχε αναφέρει ότι η νέα Enzo θα ονομάζεται F70, θα τεθεί απέναντι από τα Porsche 918 Spyder και της νέας McLaren F1 και θα αποδίδει 920 άλογα! Μηχανικά θα φορά έναν νέο θηριώδη V12 7.3-λίτρων κινητήρα, ο οποίος θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του V12 που φορά η F12berlinetta, ενώ υπάρχουν φήμες ότι ο κινητήρας θα είναι ίδιος με αυτόν της Berlinetta 6.3-λίτρων.

Το hypercar θα είναι “υβριδικό”, αφού θα διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, το γνωστό μας KERS, το οποίο το γνωρίσαμε μέσα από τα μονοθέσια της Formula 1. Το KERS θα δίνει μια ώθηση 120 ίππων με το πάτημα ενός κουμπιού αλλά δεν ξεκαθαρίζεται αν αυτά τα 120 άλογα είναι μόνιμα διαθέσιμα, ή θα είναι διαθέσιμα για κάποια δευτερόλεπτα, με το αυτοκίνητο να αποδίδει μόνιμα “μόλις” 800 άλογα. Το βάρος της αναμένεται να κυμαίνεται στα 1.134 κιλά, 200+ λιγότερα, από τα 1.365 της Enzo, και θα διαθέτει σώμα κατασκευασμένο από carbon και αλουμίνιο. Τα 0-100 χλμ/ώρα αναμένεται να τα κάνει σε λιγότερο από 2.5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 408 χλμ/ώρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα