Τελικά θα παρουσιαστεί το 2017 το Volkswagen T-Roc;

Κλασική περίπτωση déjà vu, αφού το συγκεκριμένο θέμα έρχεται ξανά στην επιφάνεια έπειτα από 2 χρόνια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες/φήμες, η Volkswagen ετοιμάζεται να λανσάρει την έκδοση παραγωγής του T-Roc και μάλιστα θα την παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2017.

Το νέο μοντέλο, θα τοποθετηθεί κάτω από το Tiguan

και σύμφωνα με Αγγλικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ως πηγή τον ίδιο τον Herbert Diess, θα διατηρήσει το όνομα T-Roc παρά το γεγονός ότι η Volkswagen έχει ήδη κατοχυρώσει εναλλακτικά ονόματα όπως για παράδειγμα “Teracor”. Προφανώς θα βασίζεται στην MQB πλατφόρμα και προφανώς, για να τοποθετηθεί κάτω από το Tiguan θα έχει και τις ανάλογες διαστάσεις. Όμως οι φήμες λένε για “μοναδικό” σχεδιασμό που θα δανείζεται μεν στοιχεία από την εταιρική ταυτότητα της Volkswagen αλλά θα ξεχωρίζει αρκετά.

Τέλος, όσον αφορά στα μηχανικά, η λογική λέει ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε συγκλονιστικές εκπλήξεις. Κατά πάσα πιθανότητα θα προσφέρεται τόσο με τον υπερτροδοτούμενο, τρικύλινδρο 1000άρη όσο και με τον νέο, 1500άρη, τετρακύλινδρο TSI ενώ στην κορυφή της γκάμας των βενζινοκινητήρων θα είναι ο δίλιτρος που ίσως να αποτελεί την βάση για το T-Roc GTI. Όσον αφορά στους πετρελαιοκινητήρες, θα είναι διαθέσιμος ο 1600άρης και ο δίλιτρος ενώ από πλευράς μετάδοσης όπως θα περίμενε κανείς, το T-Roc θα προσφέρει σύστημα τετρακίνησης –είτε ως επιλογή, είτε ως standard– και δύο κιβώτιο – ένα 6τάχυτο μηχανικό και ένα 7τάχυτο DSG. Τέλος, εξελίσσονται τόσο η plug-in υβριδική όσο και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα