Συνεργασία JLR-Ford για αυτόνομα και τεχνολογίες επικοινωνίας

Η Jaguar-Land Rover συνεργάζεται με την Ford και το Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της tTata Motors για να εξελίξουν και να δοκιμάσουν συστήματα επικοινωνίας ανάμεσα στα οχήματά τους. Μελλοντικά αυτή η επικοινωνία θα είναι δυνατή και με αλλά και με διάφορα συστήματα υποδομών (π.χ φανάρια). Για αυτό το σκοπό έχουν δημιουργήσει ένα στόλο με περισσότερα από 100 οχήματα, με τον Tony Harper, υπεύθυνο έρευνας της JLR να δηλώνει:

Γνωρίζουμε πως μελλοντικά θα υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες

γύρω από αυτές τις τεχνολογίες. Ως τώρα είχαμε επικεντρωθεί στη συνεργασία ανάμεσα στα οχήματα των δύο εταιριών, αλλά στο μέλλον αυτό θα είναι δυνατό να γίνεται μεταξύ όλων των οχημάτων με αυτόματες τεχνολογίες

Στόχος μας είναι να δώσουμε στους οδηγούς ακριβώς τις σωστές πληροφορίες τη σωστή στιγμή και αυτό προϋποθέτει συνεργασία με άλλους κατασκευαστές.

Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω θα χρειαστεί η συμβολή τεχνολογιών όπως το σύστημα βοήθειας σε αυτοκινητόδρομους όπου το όχημα θα προσπερνά και θα αλλάζει λωρίδα αυτόνομα, το σύστημα αναγνώρισης απότομου φρεναρίσματος προπορευόμενου οχήματος.

Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίζει και το σύστημα βέλτιστης διαχείρισης κυκλοφορίας με βάση τους φωτεινούς σηματοδότες, όπου το όχημα θα ακολουθεί την πιο σύντομη διαδρομή βάση του ποια φανάρια είναι πράσινα, ένα σύστημα που δοκιμάζει η Ford αυτό το διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα