Νέο crossover από τη Jeep

Πατώντας πάνω στις επιτυχίες που σημείωσαν τα Compass και Renegade, η Jeep ετοιμάζεται να λανσάρει ακόμα ένα crossover με πιο χαμηλή τιμολογιακή πολιτική. Θα βρεθεί αντιμέτωπο στις πωλήσεις με αντίστοιχα οχήματα, όπως το Ford Ecosport και το Peugeot 2008. Το νέο μοντέλο θα πατάει πάνω στην ίδια πλατφόρμα με το Renegade, έχοντας λιγότερο από 4 μέτρα μήκος. Αυτή η φορά δεν είναι η πρώτη που συζητείται

κάτι σχετικά με ένα οικονομικότερο crossover, καθώς η εταιρία είχε στα πλάνα της να εισέλθει με αυτό στην αγορά της Ινδίας αρχικά, χωρίς να γνωρίζουν ακόμη εάν θα επεκτείνουν την πώληση του και σε άλλες χώρες. Έχει αρκετές σχεδιαστικές ομοιότητες με το Renegade και θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με το Compass.

Σε δηλώσεις του στην έκθεση του Παρισιού, ο επικεφαλής της εταιρίας Mike Manley λέει:

Είναι μια βιώσιμη κατηγορία για το μέλλον. Η πραγματικότητα είναι βέβαια ότι για να ξεκινήσει η παραγωγή του πρέπει να περάσουμε από όλο τον συνήθη επιχειρηματικό σχεδιασμό και προώθηση για πρώτη φορά.

Εκτός από τα μικρά αυτά μοντέλα, η Jeep ετοιμάζει το Grand Wagoneer, που θα βρίσκεται ένα σκαλί πάνω απ΄το Grand Cherokee και θα πάει να χτυπήσει τα Land Rover.

Σε συνέχεια των δηλώσεων του μας εξηγεί το πως σκέφτεται την τιμολόγηση του νέου αυτοκινήτου:

Δε νομίζω πως υπάρχει ταβάνι για την τιμή των Jeep. Εάν κοιτάξεις τους αντιπάλους στην κατηγορία μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχεις τα Range Rover, τις Mercedes, τις Porsche, αλλά έχεις και τις αμερικάνικες επιλογές όπως το Chevrolet Suburban. Για εμένα, το Grand Wagoneer, αν όλα πάνε καλά, θα είναι ικανό να ξεχωρίσει από τη μάζα της κατηγορίας. Μπορεί να είναι πιθανό να μπει αυτοκίνητο στα 130.000-140.000 δολάρια, αλλά πρώτα πρέπει να καθιερώσουμε το Grand Wagoneer.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα