Στους 114 οι νεκροί από τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης της GM

Η General Motors, ανέβασε τον αριθμό των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους λόγω των ελαττωματικών διακοπτών ανάφλεξης στους 114, 3 περισσότερους από τη περασμένη εβδομάδα. Το ειδικό ταμείο αποζημιώσεων έχει αναγνωρίσει 13 σοβαρούς τραυματισμούς Κατηγορίας 1 (διπλό ακρωτηριασμό, μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και εγκαύματα) και 216 λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς – Κατηγορίας 2.

Η GM έχει να εξετάσει ακόμη 109 αιτήσεις, από το σύνολο των 4.342, με τις 19 από αυτές να αφορούν θανάτους, τις 29 σοβαρούς τραυματισμούς Κατηγορίας 1 και τις 61 για λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς Κατηγορίας 2.

Συνολικά

η GM ανακάλεσε 2,4 εκατ. αυτοκίνητά της λόγω των προβληματικών διακοπτών ανάφλεξης, με την εταιρία, όπως αποδείχτηκε, να γνώριζε για το πρόβλημα τουλάχιστον 10 χρόνια προτού ξεκινήσει να ανακαλεί τα αυτοκίνητα της στις αρχές του 2014. Η General Motors εκτιμά πως θα πληρώσει 400 με 600 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις. Προτού η κυβέρνηση των Η.Π.Α αναγκάσει την GM να δημιουργήσει το ειδικό ταμείο αποζημιώσεων, που θα ερευνούσε το κατά πόσο ατυχήματα που έχουν συμβεί με τα μοντέλα της, είχαν οδηγήσει σε θανάτους και τραυματισμούς, η General Motors είχε αναγνωρίσει μόλις 13 θανάτους και 54 ατυχήματα που σχετίζονταν με τους ελαττωματικούς διακόπτες ανάφλεξης.

Η GM θα αποζημιώνει με τουλάχιστον με 1 εκατ. δολάρια τους συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους, με το ποσό να αυξάνεται κατά $300.000 για σύζυγο-παιδί, με τους τραυματίες να αποζημιώνονται κατά περίσταση, αναλόγως τη σοβαρότητα του ατυχήματος, χωρίς η GM να έχει θέσει ανώτατο όριο για το ποσό που θα καταβάλει στις οικογένειες των θυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα