Στο Παρίσι το Audi Q2 concept

Η Audi έχει ανακοινώσει ότι στο Παρίσι θα παρουσιάσει ένα νέο πρωτότυπο και οι φήμες αναφέρουν ότι ίσως πρόκειται για το Q2 Concept.

Σύμφωνα με το What Car?, το πρωτότυπο θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα του Α1 και θα είναι η “πλούσια” έκδοση του Volkswagen Cross Polo. Στιλιστικά θα δανείζεται στοιχεία από το Α1 και το Q3, διαθέτοντας αυξημένη

απόσταση από το έδαφος, μαύρα περιμετρικά πλαστικά, και offroad προφυλακτήρες.

Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2013 και θα τεθεί απέναντι από τα Nissan Juke και MINI Countryman. Θα κατασκευαστεί και αυτό πάνω στη νέα MQB πλατφόρμα του ομίλου, θα έχει μήκος 4.15 μέτρα και μεταξόνιο κοντά στα 2.5 μέτρα.

Μηχανικά θα φορά τους TFSI και TDI κινητήρες που φορά το A1 όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ο 1.400αρης TFSI με το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Οι κινητήρες θα αποδίδουν από 110 έως 180 άλογα, ενώ θα υπάρχει και έκδοση Q2 S, η οποία θα φορά τον 2.0-λιτρο TFSI απόδοσης 225 ίππων.

Οι κινητήρες θα συνδυάζονται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό είτε με το αυτόματο DSG διπλού συμπλέκτη 6 ή 7 σχέσεων και θα μεταφέρουν τη κίνηση στους μπροστά τροχούς. Ωστόσο, το σύστημα τετρακίνησης Quattro, θα είναι διαθέσιμο στον επιπλέον εξοπλισμό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα