Στην McLaren γνωρίζουν την πραγματική ταχύτητα της MP4-30

14:36 5/2/2015 - Πηγή: AutoBlog

Αν κάποιος διαβάσει μόνο τους αριθμούς από το πρώτο χειμερινό τεστ της χρονιάς, μπορεί να πει πως η McLaren βρίσκεται σε δεινή θέση: Σημείωσε τα λιγότερα χιλιόμετρα, ενώ έγραψε με διαφορά και τους πιο αργούς γύρους. Όμως, λαμβάνοντας υπόψιν και την περσινή εικόνα των Renault, Ferrari και Mercedes

στην Jerez, θα καταλάβει πως από την MP4-30 μπορεί να περιμένει μεγάλη βελτίωση.

Ο Ron Dennis έχει κάνει γνωστό πως πρώτο μέλημα είναι η ταχύτητα και όχι η αξιοπιστία, που ταλαιπωρεί από το Abu Dhabi το power unit της Honda, με τους Ιάπωνες να έχουν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου για να κλειδώσουν τις προδιαγραφές του. Ο τεχνικός διευθυντής της McLaren, Matt Morris, αναγνωρίζει τα προβλήματα, τονίζοντας παράλληλα πως η ταχύτητα της MP4-30 στο τεστ δεν απασχολεί ιδιαίτερα τους μηχανικούς, οι οποίοι ξέρουν τις πραγματικές δυνατότητες του μονοθεσίου.

Βγήκαμε από τις δοκιμές του Αμπού Ντάμπι με δύο ή τρία αρκετά μεγάλα προβλήματα, τα οποία λύσαμε. Έτσι, είχαμε την πεποίθηση ότι εδώ (στη Jerez) δεν θα αντιμετωπίζαμε αρκετά προβλήματα. Δυστυχώς είχαμε μερικά ζητήματα. Ήταν μικρά, ενοχλητικά ζητήματα και όχι σημαντικά προβλήματα. Αλλά αυτό σημαίνει ότι καθίσαμε στο γκαράζ για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε όσον αφορά τις επιδόσεις μας, γιατί δεν τρέξαμε στην μέγιστη απόδοση αυτή τη στιγμή. Προφανώς θα ήταν ωραίο να είμαστε λίγο πιο πάνω, αλλά έχουμε εξαιρετικά εργαλεία προσομοίωσης αυτές τις μέρες. Αν κοιτάξουμε (τους χρόνους) και προσθέσουμε το πού θα πρέπει να είμαστε, δεν ανησυχώ καθόλου. Θα ήταν ωραίο να είμαστε πιο ψηλά, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί. Τόσο γρήγορα πάμε αυτή τη στιγμή.

Χαρούμενος και ανακουφισμένος παρουσιάστηκε ο Yasuhisa Arai, μετά το τέλος των τετραήμερων δοκιμών. Το μονοθέσιο βρέθηκε στην πίστα, οι οδηγοί έδωσαν τις δικές τους απόψεις σχετικά με το power unit και πλέον όλη η ομάδα θα μεταφερθεί στην Βαρκελώνη, γεμάτη θετική ενέργεια.

Είμαι τόσο χαρούμενος και ανακουφισμένος, ότι ήμασταν σε θέση να φέρουμε το αυτοκίνητο εδώ και να το δούμε να τρέχει στην πίστα. Είναι ένα καινούργιο αυτοκίνητο και μια νέα μονάδα ισχύος, ένα τεράστιο εγχείρημα για πολλούς ανθρώπους, τόσο στην Sakura, όσο και το Woking.

Φυσικά, αναμέναμε πως θα υπάρξουν προβλήματα, άλλωστε αυτές είναι δοκιμές, αλλά οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε εδώ ήταν περισσότερες από ό,τι περιμέναμε. Έτσι δεν ήμασταν σε θέση να κάνουμε τα χιλιόμετρα που ιδανικά θα θέλαμε.

Παρ ‘όλα αυτά, η ανατροφοδότηση των Fernando και Jenson ήταν θετική και ολοκληρωμένη. Μας έχουν δώσει πολύ καλή πληροφόρηση. Υπάρχει τώρα απίστευτη θετική ενέργεια εντός του οργανισμού. Θα επιστρέψουμε στην πίστα της Βαρκελώνης, με κάποιες τροποποιήσεις, και θα είμαστε δυνατότεροι στις επόμενες δύο δοκιμές.

McLaren και Honda ακόμη προσπαθούν να ρίξουν τα πολιτισμικά φράγματα ανάμεσα στους ανθρώπους τους, με ένα γκρουπ μηχανικών να δουλεύει πάνω στο μονοθέσιο και ένα άλλο να μαθαίνει πώς να συνεργάζεται με τους τεχνικούς της Honda.

[Photo Copyrights: LAT Photographic/McLaren F1]

Keywords
Τυχαία Θέματα