Προβλήματα και πάλι για την πίστα της Monza

Ο Bernie Ecclestone είχε κάνει δηλώσεις το καλοκαίρι, για την πίστα της Monza και την πιθανή αντικατάστασή της με κάποια άλλη, που να αποφέρει περισσότερα χρήματα στην τσέπη του. Μετά, όμως, από τις δηλώσεις των ανθρώπων της Formula 1 και τις προσπάθειες των τοπικών πολιτικών της περιοχής της Monza, o 84-χρονος άλλαξε τη γνώμη του.

Τώρα η ιστορική πίστα της Monza αντιμετωπίζει

και πάλι κίνδυνο, καθώς τα 20 εκατομμύρια ευρώ που θα ξόδευε η περιφέρεια της Λομβαρδίας για την αναβάθμιση της πίστας, δεν είναι πλέον σίγουρο ότι θα επενδυθούν. Το πρόβλημα είναι, πως αυτά τα 20 εκατομ. ευρώ θα έπρεπε να μην φορολογηθούν, σύμφωνα με την Ιταλική περιφέρεια που θέλει να κάνει τη συγκεκριμένη επένδυση. Η Ιταλική γερουσία, όμως, αποφάσισε το αντίθετο.

Η Ιταλική περιφέρεια ήθελε ουσιαστικά να αγοράσει ένα κομμάτι του πάρκου, στο οποίο είναι χτισμένη η πίστα, από τις τοπικές κοινότητες της Monza και του Μιλάνου. Τα χρήματα αυτά, θα πήγαιναν έπειτα στην ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του Autodromo Nazionale di Monza, έτσι ώστε να μείνει ικανοποιημένος ο Ecclestone. Η γερουσία του γειτονικού κράτους, όμως, έκρινε την συγκεκριμένη αγοροπωλησία φορολογήσιμη και απέρριψε την αίτηση των τοπικών υπευθύνων για φοροαπαλλαγή.

Αυτό βάζει και πάλι το ναό της ταχύτητας σε μπλεξίματα, καθώς θα πρέπει να βρεθούν νέοι επενδυτές και να γίνουν εκ νέου συμφωνίες μαζί τους. Όλα αυτά, φυσικά, με τον Bernie να καραδοκεί και να είναι έτοιμος να αντικαταστήσει τον Ιταλικό αγώνα με τον υψηλότερο πλειοδότη.

Keywords
Τυχαία Θέματα