Πρώην πράκτορας του FBI μας λέει την ιστορία για εργαζόμενο της GM που πουλούσε τα πρωτότυπα αυτοκίνητα

Ο συνταξιοδοτημένος πράκτορας του FBI, Greg Stejskal, έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πει από τα χρόνια που ήταν εν ενεργεία, καθώς αποκάλυψε πρόσφατα ότι πριν από τριάντα χρόνια ένας εργαζόμενος της GM, ο Jack Clingingsmith, είχε την ιδέα να πουλήσει κρυφά τα πρωτότυπα αυτοκίνητα που θα έπρεπε να καταστρέφει.

Τα αυτοκίνητα άξιζαν 90 δολάρια, αν τα πουλούσε ως κατεστραμμένα μέταλλα, αλλά αν τα πουλούσε ως ανταλλακτικά θα μπορούσαν να του αποφέρουν 1.000 με

2.000 δολάρια. Κάπως έτσι μπήκε η ιδέα στον Jack να κερδίσει εύκολο χρήμα πουλώντας τα αυτοκίνητα για ανταλλακτικά και ξεκίνησε να τα πουλά σε έναν αντιπρόσωπο της Pontiac, ο οποίος έδινε αποδείξεις που φαινόταν πως τα αυτοκίνητα καταστρέφονταν.

Όμως, η απληστία του Clingingsmith δεν σταμάτησε εκεί. Κάποια μέρα του ήρθε η επιφοίτηση (!!!) να πουλήσει τα αυτοκίνητα ολόκληρα, με το σκεπτικό του να δικαιολογείται ότι εφόσον δεν ήταν κλεμμένα, ούτε καταγεγραμμένα πουθενά ήταν σαν να μην υπάρχουν, άρα εύκολο και να τα πουλήσει σε κάποια περιοχή μακριά από τη δική του. Έτσι και έκανε, πούλησε τα αυτοκίνητα σε ένα αντιπρόσωπο στο Tennessee, ο οποίος με τη σειρά του τα πούλησε σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

Όλα ήταν μέλι γάλα για τον Clingingsmith, μέχρι που ένας ιδιοκτήτης των παραπάνω πρωτοτύπων ήθελε να κάνει μια μετατροπή στο αυτοκίνητο του και βρήκε ότι ένα ανταλλακτικό δεν ταίριαζε με τον επίσημο κατάλογο της εταιρίας. Τηλεφώνησε στην GM και ο τεχνικός υποψιάστηκε τι συμβαίνει, καθώς το ανταλλακτικό δεν συμπεριλαμβανόταν στα ανταλλακτικά μαζικής παραγωγής του μοντέλου. Οι υποθέσεις του επιβεβαιώθηκαν όταν ο κρυφός αριθμός πλαισίου αντιστοιχούσε σε πρωτότυπο αυτοκίνητο που θα έπρεπε να είχε καταστραφεί.

Αρχικά ειδοποιήθηκε η αστυνομία του Michigan και στη συνέχεια το FBI. Τελικά συνελήφθησαν όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την απάτη και τη διακίνηση 14 αυτοκινήτων συνολικά. Η GM πήρε όλα τα αυτοκίνητα πίσω καθώς ήταν ακόμα ο νόμιμος ιδιοκτήτης και τα κατέστρεψε.

Καθώς δεν μπορούσαν νομικά να κατηγορήσουν τον Clingingsmith και δύο βοηθούς του για ληστεία αλλά μόνο για διακίνηση, η ποινή που τους επιβλήθηκε ήταν λιγότερο από ένα χρόνο φυλακή, τρία χρόνια υπό επιτήρηση και $60.000 (55.250 ευρώ) αποζημίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα