Ποιος θα είναι το νέο αφεντικό στην McLaren Mercedes;

Όπως ξέρεις, πριν λίγες ώρες παρουσιάστηκε η νέα McLaren Mercedes Mp4-29, η οποία θα αποτελέσει το νέο όπλο της βρετανικής ομάδας για την αγωνιστική σεζόν του 2014.

Η MP4-28 δε θεωρήθηκε άδικα ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της McLaren, καθώς τα αποτελέσματα της ήταν τα χειρότερα στα πενήντα χρόνια ιστορίας της Βρετανικής ομάδας.

Στη σημερινή

παρουσίαση της ομάδας, αίσθηση προκάλεσε ότι ο Sam Michael ανέλάβε χρέη προσωρινού γενικού διευθυντή της ομάδας, με το μέχρι πρότινος αφεντικό της ομάδας, Martin Whitmarsh, ουσιαστικά να αποτελεί παρελθόν από τη θέση του στην ομάδα, μετά την τοποθέτηση του Ron Dennis ως CEO της εταιρείας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της Daily Mail, Jonathan McEvoy, ο Martin Whitmarsh δεν έχει καν βρεθεί στο εργοστάσιο του Woking από τη στιγμή που ο Ron Dennis ανέλαβε ως CEO, είτε γιατί ανέλαβε κάποια άλλη θέση στη McLaren, είτε γιατί έφυγε από την ομάδα.

Όμως άλλη μία σημαντική σημερινή εξέλιξη ήταν και η αναπάντεχη φυγή του Eric Boullier από την Lotus, παρά τις δηλώσεις που είχε κάνει στα μέσα Δεκεμβρίου ότι οι φήμες για μία πιθανή αποχώρησή του είναι απλώς αναληθείς. Η ομάδα της Lotus με επίσημη ανακοίνωσή της, ευχαρίστησε τον Γάλλο για τη μεγάλη του προσφορά στην ομάδα και ανακοίνωση επίσης ότι αντικαταστάτης του θα είναι ο Gerard Lopez.

Πραγματικά μία αιφνιδιαστική απόφαση που όμως έρχεται τη στιγμή που η ομάδα της McLaren ψάχνει το επόμενό της αφεντικό, αν ήδη δεν το έχει βρει στο πρόσωπο του Sam Michael.

Το ερώτημα που γεννιέται είναι αν υπάρχει μάχη μεταξύ των δύο ή απλά τα παραπάνω αποτελούν τυχαία γεγονότα. Χαρτογραφώντας αναλυτικά τους δύο υποψήφιους έχουμε:

Ο Sam Michael γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1971 στην Αυστραλία και μεγάλωσε στη πρωτεύουσα Καμπέρα. Έχει σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός στο University of New South Wales με ειδικότητα και διατριβή στα συστήματα συλλογής δεδομένων των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Την καριέρα του στην F1 την ξεκίνησε στη Lotus το 1993. Μετά τη χρεωκοπία της Team Lotus το 1994, ο Gary Anderson ο οποίος εργαζόταν ως επικεφαλής σχεδιασμού της Jordan Grand Prix τον πήρε μαζί του στη Βρετανική ομάδα. Μέσα από σκληρή δουλειά, το 1998 προήχθη σε μηχανικό αγώνων του Ralf Schumacher. Όταν ο Γερμανός αποχώρησε για να πάει στη Williams το 1999, ο Michael συνεργάστηκε με τον Heinz-Harald Frentzen και η συνεργασία αυτή του επέφερε μια νίκη στο Γαλλικό Grand Prix στο Circuit de Nevers Magny – Cours και στη συνέχεια στο Ιταλικό Grand Prix στη Monza.

Το 2001, ο Sir Frank Williams πήρε τον Michael στη Williams ως Senior Operations Engineer και ανέλαβε την ευθύνη της διαχείρισης των μηχανικών σε αγώνες και δοκιμές. Τον Μάιο του 2004 ο Michael προήχθη σε τεχνικό διευθυντή της Williams, όταν ο Patrick Head μετατέθηκε στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της ομάδας. Το 2011 μετά από τα πολύ άσχημα αποτελέσματα, ο Michael την ίδια χρονιά εντάχθηκε στην ομάδα της McLaren,

Στην αντίπερα όχθη, ο Eric René Boullier, όπως είναι το πλήρες όνομα του Γάλλου, είναι γεννημένος στις 9 Νοεμβρίου του 1973. Απόφοιτος του Γαλλικού Institut des Sciences Polytechnique Appliquée όπου σπούδασε αεροναυπηγική και μηχανική διαστημοπλοίων! Η ανάμειξή του με την F1 ξεκίνησε το 2008 όταν ο Boullier έγινε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gravity Sport Management, όπου ήταν υπεύθυνος για πολλούς νέους οδηγούς , συμπεριλαμβανομένων των Ho-Pin Tung, Adrien Tambay, Jérôme d’ Ambrosio και Christian Vietori.

Μετά την εξαγορά της ομάδας της Renault F1 το 2009 από την εταιρεία επενδύσεων Genii Capital, o συνιδιοκτήτης της Gerard Lopez , ο οποίος ήταν και o βασικός υποστηρικτής της Gravity Sport, ανακοίνωσε την πρόσληψη του Boullier ως τον νέο επικεφαλής της ομάδας. Ο Boullier ανέλαβε αυτή τη θέση χωρίς να έχει εργαστεί στην F1 ποτέ. Τέλος, ο Γάλλος είναι επίσης και αντιπρόεδρος της FOTA, στον σύλλογο των ομάδων της F1.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτος στη μάχη αυτή δεν το αποκλείω, με το όνομα του Ross Brown να είναι θεωρητικά εκτός δράσης μέχρι το καλοκαίρι και να δηλώνει με τη σειρά του ότι θέλει διακοπές. Ο Boullier πριν ένα μήνα δήλωνε ότι δε θα φύγει από την Lotus και ξαφνικά τα αναίρεσε όλα! Άρα όλα μπορούν να γίνουν. Ίδωμεν…

[Πηγή: DailyMail | Photos: Lotus F1 Team]

Keywords
Τυχαία Θέματα