Παρουσιάστηκε και επίσημα η διαδρομή του 2015 Dakar Rally

Στο Παρίσι παρουσιάστηκε επίσημα το πρόγραμμα και η διαδρομή του Dakar Rally για το 2015. Όπως ήταν ήδη γνωστό, το rally θα λάβει χώρα στη Ν. Αμερική, με την διαδρομή να πηγαίνει τους αγωνιζόμενους στην Αργεντινή, τη Βολιβία και τη Χιλή. Όπως βλέπεις και στον χάρτη, τόσο η εκκίνηση, όσο και ο τερματισμός, θα γίνουν στην πόλη του Buenos Aires

στην Αργεντινή, μία πόλη που λάτρεψε το Dakar και το δείχνει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια με προσελεύσεις κοινού που κινούνται στις εκατοντάδες χιλιάδες.

Το 2015, θα είναι η τέταρτη χρονιά κατά την οποία θα εφαρμοστεί το σύστημα των “μαραθώνιων διαδρομών”. Σε αυτές, οι αγωνιζόμενοι δεν θα μπορούν να καλέσουν για βοήθεια τις ομάδες τους και θα είναι απομονωμένοι για δύο ημέρες στο bivouac, στο οποίο πρόσβαση θα έχουν μόνο οδηγοί Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι ξεχωριστές κατηγορίες (μηχανές, quads, αυτοκίνητα και φορτηγά) θα είναι διαφορετικές ενώ επίσης διαφορετικές θα είναι και οι ημέρες ξεκούρασης για τις κατηγορίες οχημάτων.

Τέλος, να αναφέρουμε πως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σημαντική θα είναι η βοήθεια της Honda. Η Ιαπωνική εταιρία επιλέχθηκε ως “επίσημη μηχανή του Dakar” καθώς και ως “επίσημος προμηθευτής”.

[Πηγή: Dakar]

Keywords
Τυχαία Θέματα