Η Jaguar ετοιμάζει ελαφρύτερη και πιο σκληροπυρηνική έκδοση “Club Sport” της F-Type

Με την επιτυχία που γνωρίζει η F-Type, είτε ως cabrio, είτε ως coupe και τις διθυραμβικές κριτικές για το πλαίσιο και την οδική της συμπεριφορά, θα ήταν ανόητο από πλευράς Jaguar να μην εκμεταλλευτεί στο έπακρο το όνομα. Έτσι, έχει κυκλοφορήσει η φήμη πως η Αγγλική εταιρία σχεδιάζει να εξελίξει μία σημαντικά ελαφρύτερη και σαφώς πιο hardcore έκδοση με το όνομα “Club Sport”.

Μέχρι στιγμής, η ταχύτερη F-Type είναι η R Coupe, που πιάνει τα 100km/h από στάση σε 4 δευτερόλεπτα και έχει τελική της τάξης των 300km/h.

Αυτό θα αλλάξει με την Club Sport αφού αν οι πληροφορίες που έχει το Motoring έχουν βάση, η Jaguar στοχεύει σε 0-100 σε λιγότερο από 3.5 δευτερόλεπτα με ανάλογη αύξηση της τελικής.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως παρότι η επιλογή του κινητήρα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, το πιθανότερο είναι να παραμείνει κάτω από το καπό ο supercharged, 5-λιτρος V8 με τα 550 άλογα και τα 680 Nm ροπής. Από πού λοιπόν θα έρθει αυτή η βελτίωση στις επιδόσεις; Από την μείωση βάρους! Στόχος της εταιρίας είναι να πέσει το βάρος κάτω από τα 1.500 κιλά, δηλαδή 200 κιλά λιγότερα από μία standard F-Type R Coupe. Αναβαθμισμένη θα είναι και η αεροδυναμική με πιο “εμφανή” βοηθήματα ενώ το εσωτερικό αναμένεται να είναι πιο σπαρτιατικό με carbon καθίσματα, carbon panels και λιγότερο εξοπλισμό.

Ωστόσο για να έχει νόημα η ύπαρξη μίας τέτοιας έκδοσης, θα πρέπει να πωλούνται περίπου 500 κομμάτια τον χρόνο… ας ελπίσουμε πως με το άκουσμα της είδησης, αυτοί που μπορούν να αγοράσουν την Club Sport να πλημμυρίσουν την Jaguar με προπαραγγελίες…

[Πηγή: Motoring]

Keywords
Τυχαία Θέματα