Όταν ο Carlos Sainz πλησίασε όσο ποτέ στην κατάκτηση του 3ου τίτλου στην καριέρα του

Ήταν στο Ράλλι της Μεγάλης Βρετανίας το 1998, όταν ο Tommi Makkinen αποχώρησε από τον αγώνα, μετά από ατύχημα που είχε, με αποτέλεσμα να χάσει τον ένα από τους τέσσερις τροχούς του τότε θρυλικού Mitsubishi Lancer Evolution.

O ίδιος, είχε επιστρέψει πίσω στη χώρα του, στη Φιλανδία, όπου έλπιζε σε αποτυχία του άμεσα ανταγωνιστή του για το παγκόσμιο τίτλο, Carlos Sainz. Ο Carlos με την Toyota Corolla, βρισκόταν μόλις δύο πόντους πίσω από τον Tommi Makkinen, αν τελείωνε τον αγώνα στις πρώτες τέσσερις θέσεις τότε θα πανηγύριζε τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο στην καριέρα του στο WRC.

Όλα κυλούσαν ομαλά για τον Ισπανό, όπου ήταν επικεφαλής του αγώνα στη Νότια Ουαλία, όμως η τύχη δεν του χαμογέλασε στο 28ο σκέλος του συγκεκριμένου αγώνα. Πεντακόσια μέτρα πριν το τέλος της ειδικής διαδρομής, η Corolla WRC, για ανεξήγητο λόγο παρέδωσε τα όπλα και άφησε το πλήρωμά της πεντακόσια μέτρα μακρυά από το παγκόσμιο τίτλο.

Τα νεύρα και η πικρία του Carlos Sainz καθώς επίσης και του συνοδηγού του, Louis Moya είναι εμφανή στο video που ακολουθεί, και χαραγμένα στη μνήμη των οπαδών του Ράλλι. Είμαι σίγουρος, πως η απώλεια του Le Mans τη περασμένη βδομάδα θα ξυπνήσει μνήμες των ανθρώπων της Toyota.

Keywords
Τυχαία Θέματα