Με turbo κινητήρα το νέο κεντρομήχανο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Porsche

Όταν η Porsche, ανακοίνωσε πριν περίπου ένα μήνα τη νέα αγωνιστική έκδοση της 911, φρόντισε να μην αποκαλύψει την πλάγια όψη του αυτοκινήτου. Λίγες μέρες μετά όμως και κατά τη διάρκεια δοκιμών στη πίστα της Monza διέρρευσαν κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.

Με βάση αυτές, αλλά και τις δηλώσεις ανθρώπων που βρέθηκαν στη πίστα, η Porsche φαίνεται να δοκιμάζει νέα

διάταξη στη τοποθέτηση του κινητήρα έχοντας μετακινήσει το μπλοκ προς το κέντρο του αμαξώματος.

Από τη φωτογραφία της πλάγιας όψης, διακρίνονται πλαϊνές εισαγωγές, αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποιούνται από της εταιρία στα turbo μοντέλα δρόμου. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, θα μπορούσε κάποιος να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι βρίσκονται εκεί για να τροφοδοτούν με φρέσκο αέρα ένα νέο κινητήριο σύνολο που χρησιμοποιεί υπερσυμπιεστές.

Στην ίδια φωτογραφία, διακρίνεται και το νέο επανασχεδιασμένο πίσω μέρος, που αποτελεί μια ένδειξη για το ότι η Porsche μετακίνησε τον κινητήρα προς τα εμπρός φτιάχνοντας έτσι μια πιο κεντρομήχανη διάταξη.

Η εταιρία κρατάει καλά κρυμμένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αγωνιστικού της που θα μάχεται στη κατηγορία GTE και σε αγώνες αντοχής. Παρ’όλη τη προσπάθειά της όμως, οι αναφορές θέλον να της έχει δοθεί άδεια από τη FIA και την ACO, να μετακινήσει τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων, προς το κέντρο του αμαξώματος σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τον καθαρά κεντρομήχανο ανταγωνισμό.

Αυτό το αυτοκίνητο θα αντικαταστήσει την 911 RSR και θα αποτελεί τη πρόταση της εταιρίας στη κορυφαία κατηγορία GT και αυτοκινήτων αντοχής. Ήδη κάποιες ομάδες έχουν συμφωνήσει σε συνεργασία με την Porsche, με την Core Autosport να συμμετέχει στο αμερικανικό πρωτάθλημα WeatherTech και την Team Manthey στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής WEC.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα