Όλο και φθηνότερα αυτοκίνητα θα φοράνε LED φωτιστικά σώματα στο μέλλον

Την ώρα που οι εταιρίες ετοιμάζουν λέιζερ φωτιστικά σώματα όλο και περισσότερα μοντέλα θα φορούν LED φωτιστικά σώματα, αφού η τεχνολογία τους γίνεται φθηνότερη. Μέχρι το 2016 το ποσοστό που θα χρησιμοποιούν LED πίσω φωτιστικά σώματα στην Αμερική θα ανέρχεται στο 29%,  σε σχέση με το 19% του 2011, όπως αναφέρει η L.E.K. Consulting of London. Κατασκευαστές όπως η Hella δηλώνουν ότι τα πίσω

φωτιστικά σώματα θα μπορούν πλέον να μετατραπούν σε “έργα τέχνης” με πολλά entry-level μοντέλα του μέλλοντος θα εφοδιάζονται στον στάνταρ εξοπλισμό με LED φωτιστικά σώματα.

Σε αντίθεση με τα πίσω LED φωτιστικά σώματα, τα μπροστά δεν θα έχουνε την ίδια πορεία, αφού έως το 2016, μόλις το 1% των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στην Αμερική θα εξοπλίζονται με LED φωτιστικά σώματα, την ώρα που το 12% θα φορά Xenon φωτιστικά σώματα. Ο λόγος είναι ότι τα μπροστά φωτιστικά σώματα χρειάζονται και συστήματα θέρμανσης από πυρίτιο έτσι ώστε να αποφεύγεται η υπερθέρμανση τους, κάτι που σήμερα κοστίζει 4 φορές παραπάνω σε σχέση με τα Xenon φωτιστικά σώματα.

Εκτός του ότι τα LED φωτιστικά σώματα είναι ομορφότερα από τα απλά φώτα τεχνολογίας λαμπών αλογόνου, τα LED καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια, έχουνε 10 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ενώ ανάβουν και κατά πολύ γρηγορότερα από τις λάμπες αλογόνου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα