Οι “μάχες” μεταξύ McLaren και Ferrari στους Ολυμπιακούς του Sochi

Η Formula 1 αποτελεί αναμφισβήτητα τη κορωνίδα των μηχανοκίνητων sport, καθώς χρησιμοποιεί τη τελευταία λέξης της τεχνολογίας.

Αυτή, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μεταφέρεται είτε στα καθημερινά μας αυτοκίνητα είτε σε άλλες μορφές αθλημάτων. Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi, η κόντρα μεταξύ Ferrari

και McLaren βρίσκει νέο έδαφος, ενώ και η BMW έχει εφαρμόσει τη τεχνογνωσία της.

Lizzy Yarnold

Η βρετανίδα Lizzy Yarnold κέρδισε τη Παρασκευή το χρυσό μετάλλιο στο μονοθέσιο έλκηθρο, αλλά χρωστάει πολλά στο τμήμα της McLaren Applied Technologies, μέλος του ομίλου της ομάδας F1 και τους δύο μηχανικούς της που βρίσκονται στη Ρώσικη πόλη.

Αντίστοιχα, ο Ιταλός σκιέρ Christof Innerhofer και η συμπατριώτισσα του Arianna Fontana πήραν δύο αργυρά και ένα χάλκινο στο downhill, στο σύνθετο αγωνισμάτων ο πρώτος και στα 1500 πατινάζ η δεύτερη.

Christof Innerhofer

Η Ferrari δήλωσε γεμάτη αυτοπεποίθηση:

Υπάρχει το κόκκινο στοιχείο της Ferrari και στα πέντε μετάλλια που έχουν κερδίσει οι Ιταλοί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. Η εταιρεία έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διακρίσεις και επιβραβεύεται η συνεργασία με την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ειδικότερα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την τελευταία Ολυμπιάδα επικεντρωθήκαμε σε τομείς όπως τη βελτιστοποίηση της επαφής μεταξύ του πέδιλου και τα παπούτσια του αθλητή, στις διαδικασίες επεξεργασία των σανίδων και στο fine tuning του ακονίσματος των λεπίδων, μια διαδικασία που είναι χειροποίητη.

Arianna Fontana

Με τη σειρά της, η διευθύντρια του McLaren Applied Technologies, Caroline Hargrove, δήλωσε ότι εργάζονταν στο έλκηθρο της Yarnold για πολλά χρόνια, λέγοντας:

Έχουμε ενεργή εμπλοκή μετά την τελευταία Ολυμπιάδα, και το έλκηθρο είναι ήδη πολύ επιτυχημένο, με τη διάκριση της Amy Williams το 2010 και ασχοληθήκαμε με βελτιώσεις για το δεύτερης γενιάς.

Οι κύριοι τομείς στους οποίους αξιοποιείται η τεχνογνωσία της McLaren είναι η αεροδυναμική, η δυναμική του έλκηθρο και στη τεχνική εγκατάσταση.

[Πηγή: Reuters]

Keywords
Τυχαία Θέματα