Προβλήματα για την επιστροφή του Colin Kolles στη Formula 1

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διέρρευσαν την προηγούμενη εβδομάδα, είναι πιθανή η είσοδος δυο νέων ομάδων στη Formula 1 από το πρωτάθλημα του 2015. Πέρα λοιπόν από το φαβορί που ακούει στο όνομα Gene Haas και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για κάτι τέτοιο, ακούστηκε και το όνομα του Colin Kolles για τη δεύτερη θέση.

Όμως οι προσπάθειες του Γερμανού μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο, εξαιτίας της προσφυγής που κατέθεσε ο σχεδιαστής Stephane Chosse, προς

την ομάδα Kodewa που ανήκει στον Kolles. Ο Chosse εργάστηκε για τον Kolles στην προσπάθεια που έκανε στα sports cars, αλλά και στην Formula 1 στην ομάδα της HRT. Τώρα επιδιώκει αποζημίωση της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, εξαιτίας απλήρωτων εκκρεμοτήτων εκ μέρους του Kolles.

Συγκεκριμένα, ο Chosse σχεδίασε το αυτοκίνητο για την ομάδα Kodewa, με το οποίο έλαβε μέρος μεταξύ άλλων και στον αγώνα του Le Mans. Το αυτοκίνητο πήρε μέρος στον αγώνα ως “Lotus” και ο Chosse ζητάει 1,8 εκατομμύρια ευρώ για την ADESS, που ήταν υπεύθυνη για την εξέλιξή του, και άλλες 400 χιλιάδες ευρώ για την SCE Solutions, ως αποζημίωση για έξοδα σε αεροδυναμική σήραγγα, μοντέλα του αυτοκινήτου και την κατασκευή κάποιων κομματιών αυτού. Η Stéphane Chosse Engineering solutions (SCE Solutions) ανήκει στον Chosse και η ADESS αποτελεί στενό συνεργάτη αυτής, με τον ίδιο να κατέχει τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Νυρεμβέργη, με τις δυο πλευρές να είναι παρούσες, κάτι που επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του Chosse, Horst Becker.

[Πηγή: Spox | Photo Copyrights: Charniaux/xpb.cc]

Keywords
Τυχαία Θέματα