Οι κόποι της Volkswagen επιτέλους δικαιώνονται!

Κάτι παραπάνω από έναν χρόνο έπειτα από την αποκάλυψη ότι η Volkswagen βρήκε τρόπο να ξεγελάσει τις διαδικασίες μέτρησης εκπομπών ρύπων, έρχεται επιτέλους η δικαίωση όλων αυτών των ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά πάνω σε αυτή την ιδιοφυή εφεύρεση. Εχθές το βράδυ, σε μία τελετή στο Sanders Theater του Πανεπιστημίου του Harvard, ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα ότι η Volkswagen κέρδισε

το βραβείο Ig Nobel στον τομέα της Χημείας “για την λύση του προβλήματος των υπερβολικών εκπομπών ρύπων μέσω της αυτόματης, ηλεκτρομηχανικής εκπομπής λιγότερων ρύπων κατά την δοκιμή των αυτοκινήτων”.

Επιτέλους! Δικαίωση για όλους εκείνους τους μηχανικούς Γερμανικής εταιρίας που όταν βρήκαν μπροστά τους το πρόβλημα των εκπομπών ρύπων, απλά το έκρυψαν κάτω από τα χαλί. Δικαίωση για όλα τα στελέχη που πήραν τις δύσκολες αποφάσεις και αντί να λύσουν το πρόβλημα, κάτι που θα απαιτούσε χρήμα, χρόνο και κόπο, θυμήθηκαν το “όσα βλέπει η πεθερά” – όπου πεθερά, οι ελεγκτικές αρχές ανά τον κόσμο. Επιτέλους, κάποιος αναγνώρισε στην Γερμανική εταιρία την εφευρετικότητα, την ευστροφία και το επιχειρηματικό πνεύμα που την διέκριναν στην συγκεκριμένη περίπτωση!

Αν δεν το έχεις καταλάβει μέχρι τώρα και αν δεν γνωρίσεις τι εστί “Ig Nobel”, να σου πω πως ότι έχει γραφτεί μέχρι εδώ, έχει σαφώς σαρκαστική διάθεση. Τα Ig Nobel Awards είναι στην 26η χρονιά τους και απονέμονται σε ερευνητές που, τον χρόνο που μας πέρασε, έκαναν τον κόσμο να γελάσει και στη συνέχεια να σκεφτεί. Τιμούν έρευνες που τις περισσότερες φορές είναι peer-reviewed και δημοσιευμένες σε γνωστά επιστημονικά περιοδικά. Έρευνες που μπορεί να ακούγονται αστείες, αλλά πολλές φορές, έχουν νόημα! Για παράδειγμα, εκτός από την Volkswagen που πήρε το Ig Nobel… ειρωνικά, άλλοι νικητές είναι:

Βραβείο αναπαραγωγής: Στον εκλιπόντα Ahmed Shafik για την μελέτη των επιπτώσεων πολυεστερικών, βαμβακερών και μάλλινων παντελονιών στην σεξουαλική ζωή των αρουραίων καθώς και την διεξαγωγή παρόμοιων tests σε ανθρώπους.

Βραβείο οικονομίας: Στον Mark Avis και τις Sarah Forbes και Shelagh Fergusan για την αξιολόγηση των αντιληπτών προσωπικοτήτων των πετρών από την άποψη των πωλήσεων και του marketing.

Βραβείο ιατρικής: Στους/στις Christoph Helmchen, Carina Palzer, Thomas Münte, Silke Anders και Andreas Sprenger για την ανακάλυψη ότι όταν έχεις μία φαγούρα στη αριστερή πλευρά του σώματος σου, μπορείς να την ανακουφίσεις κοιτάζοντας έναν καθρέφτη και ξύνοντας την δεξιά πλευρά του σώματος σου (και αντίστροφα φυσικά).

Βραβείο αντίληψης: Στους Atsuki Higashiyama και Kohei Adachi για την διερεύνηση του αν τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά αν σκύψεις και τα δεις ανάμεσα από τα πόδια σου.

Αναλυτικά τα βραβεία καθώς και περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτά, μπορείς να τα διαβάσεις στον συνδέσμους που παρατίθενται.

Keywords
Τυχαία Θέματα