Η πολυτελής λιμουζίνα του Πούτιν ίσως είναι minibus

Το τελευταίο καιρό παρουσιάζονται διάφορα σχέδια για την νέα λιμουζίνα του Πούτιν, που αναμένεται να μπει και σε περιορισμένη παραγωγή. Για την ακρίβεια ο Ρώσος πρόεδρος σκέφτεται την δημιουργία μιας ολόκληρης γκάμας πολυτελών αυτοκινήτων, που περιλαμβάνει sedan, SUV αλλά και minibus. Στην Δύση οι πλούσιοι κυκλοφορούν μέσα σε μεγάλα sedan,

αλλά οι Ρώσοι ομόλογοί τους, όντας πιο πρακτικοί, επιλέγουν συχνά κάποιο minibus, πολυτελώς επενδυμένο βεβαίως, για τις μετακινήσεις τους. Μερικοί από αυτούς μάλιστα το μεταμφιέζουν και σε ασθενοφόρο για να περνούν απαρατήρητοι, αλλά και για να μην κολλάνε στην κίνηση.

Το εγχείρημα των ρώσικων πολυτελών οχημάτων ονομάζεται Project Cortege και εδώ βλέπεις το minibus όπως παρουσιάστηκε στην ρώσικη έκδοση του cardesign. Μοιάζει αρκετά με Skoda και γενικά ο σχεδιασμός του ξενίζει για πολυτελές αυτοκίνητο. Οι πηγές είναι συγκεχυμένες ως προς τον τελικό του σχεδιασμό, μιας και άλλοι λένε πως θα είναι περίπου έτσι κι άλλοι πως θα είναι πολύ διαφορετικό στην τελική του μορφή. Όσο για το όνομα αυτό φημολογείται πως θα είναι “ΝΑΜΙ”, που ομολογώ πως δεν μου είναι αρκετά εύηχο, ίσως να το δικαιολογούσα για κάποιο μικρό Ιαπωνικό αυτοκίνητο, αλλά εδώ μιλάμε για την επιτομή της πολυτέλειας. Θεωρητικά θα μπορούσες να πεις πως ένα τέτοιο όχημα θα σταθεί απέναντι στην Mercedes V-Class και στο VW Transporter, αν και η κατηγορία πολυτελών minibus είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και ο τρόπος που κάνουν τα πράγματα οι Ρώσοι αρκετά διαφορετικός.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα