Ο σχεδιασμός των νέων Volkswagen θα είναι πιο τολμηρός

Η Volkswagen συνειδητοποίησε ότι πρέπει να προσφέρει κάτι εξαιρετικό σχεδιαστικά ώστε να “εμπνεύσει” τους Αμερικάνους που από ότι φαίνεται δεν συγκινούνται από την γραμμή που έχει επιλέξει η Γερμανική εταιρία και πάει μια χαρά στην Ευρώπη και την Κίνα.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Αρχισχεδιαστής της Volkswagen, Klaus Bischoff, μίλησε κυρίως για τα επερχόμενα crossovers που θα λανσάρει η φίρμα στις Η.Π.Α. Ειδικότερα, αναφερόμενος στο μεγάλο crossover,

είπε:

Πρέπει να είναι τολμηρό. Πρέπει να είναι μία δήλωση!

Ακόμη μπορεί να μην έχει όνομα, αλλά αυτό το μεγάλο crossover θα είναι το μεγαλύτερο VW που έχει σχεδιαστεί –παρόμοιο μέγεθος με το Audi Q7- και θα δανείζεται πολλά στοιχεία από το Cross Coupe GTE concept που παρουσιάστηκε στο Detroit.

Κάτω από αυτό, θα έρθει το νέο Tiguan. Αυτό θα είναι 5.5 εκατοστά μακρύτερο από τον προκάτοχο του και θα έχει μικρότερο εμπρός πρόβολο και μεγαλύτερο πίσω αλλά ταυτόχρονα, θα διατηρεί τις αναλογίες του μοντέλου που αντικαθιστά. Θα προσφέρεται και σε έκδοση με μεγάλο μεταξόνιο που θα του χαρίζει σημαντικά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, κάτι που σύμφωνα με τον Bischoff ζητούν οι Αμερικάνοι αγοραστές.

Τέλος, κάτω και από το Tiguan, θα υπάρχει ένα νέο, μικρό crossover που θα ανταγωνίζεται προτάσεις όπως το Mazda CX-3 και το Honda HR-V. Όταν ρωτήθηκε για το πότε θα παρουσιαστεί αυτό το μοντέλο, ο Bischoff απλά ανέφερε πως “έχει τελειώσει” χωρίς να δώσει περισσότερες πληφορορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα