Ο κλώνος του Evoque, τράκαρε το Evoque

11:20 4/8/2016 - Πηγή: AutoBlog

Δεν θα μπορούσε με τίποτα ο ιδιοκτήτης αυτού του Range Rover Evoque να φανταστεί ότι θα μπορούσε να τρακάρει με αυτό το αυτοκίνητο. Οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες, εκτός βέβαια και αν ζεις στην Κίνα. Συγκεκριμένα στην πόλη Τσονγκτσίνγκ της Κίνας, το κόκκινο Range Rover Evoque τράκαρε με την απομίμηση του, ένα κόκκινο Landwind X7 !

Η αστυνομία θεώρησε

υπεύθυνο για το τρακάρισμα τον οδηγό από το Landwind. Ευτυχώς δεν υπήρχε καμία σωματική βλάβη σε κανέναν από τους επιβαίνοντες αλλά ούτε και σοβαρές υλικές ζημιές στα αυτοκίνητα.

Το Landwind X7 της Jiangling Motors είναι το πιστό αντίγραφο του Range Rover Evoque. Ανακοινώθηκε το 2014 και μπήκε στην παραγωγή τον επόμενο χρόνο, με τιμή εκκίνησης τα 18.000 $ σε αντίθεση με το Evoque που η τιμή του ξεκινάει από τα 80.000 $.

Όταν ανακοινώθηκε η παραγωγή του X7, δεν άρεσε καθόλου στην Jaguar-Land Rover. Υπέβαλε μήνυση προς την κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να ακυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα για τον εξωτερικό σχεδιασμό και για τις δύο εταιρείες !

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα