Η GM θέλει να επωφεληθεί από το dieselgate της VW

11:06 4/8/2016 - Πηγή: AutoBlog

Πέρυσι ξέσπασε το σκάνδαλο dieselgate της VW και οι περισσότεροι πιστεύουν πως αυτό θα είναι η αρχή του τέλους των πετρελαιοκινητήρων. Η GM δεν φαίνεται να υποστηρίζει και πολύ την παραπάνω ιδέα και σκέφτεται διάφορους τρόπους για να κερδίσει τους δυσαρεστημένους πελάτες της VW αλλά και όσους πιστεύουν σε αυτούς του κινητήρες.

Από ότι φαίνεται οι κινητήρες ντίζελ δεν έχουν πεθάνει ακόμα στις ΗΠΑ και έτσι η GM ετοιμάζεται να λανσάρει τον επόμενο χρόνο το νέο Chevrolet

Cruze diesel αρχικά με το sedan αμάξωμα. Ο κινητήρας που θα φοράει είναι ο γνωστός 1,6 λίτρων CDTI που τοποθετείται σε αρκετά μοντέλα της Opel, με 136 άλογα και 320 Nm ροπής ο οποίος είναι αρκετά δυνατός, οικονομικός και έχει το παρατσούκλι “Whisper Diesel” επειδή είναι αρκετά ήσυχος για πετρελαιοκινητήρας.

Ο Dan Nicholson, αντιπρόεδρος της GM των παγκοσμίων συστημάτων προώθησης, δήλωσε:

Υπάρχουν πολλοί αγοραστές που θα ήθελαν ένα ντίζελ και ψάχνουν για ένα δυνατό σήμα και μοντέλα για να αγοράσουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα σταματήσουν να επιθυμούν ένα ντίζελ και εμείς θα πάμε με αυτούς τους πελάτες. Η ΗΠΑ είναι μια από τις αγορές που τα ντίζελ πάνε να εγκαταλειφθούν από τους υπολοίπους κατασκευαστές, οπότε εμείς είμαστε στην ευχάριστη θέση να το εκμεταλλευτούμε και να γίνουμε ο ηγέτης.

Η GM πιστεύει πως αυτός ο κινητήρας είναι καλύτερος και έχει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά που θέλουν οι αγοραστές ώστε να αποσπάσει πολλούς αγοραστές που είχαν σκοπό να αγοράσουν ένα VW.

Keywords
Τυχαία Θέματα