Ο Sergio Marchionne δηλώνει αισίοδοξος για την Fiat

Ο CEO του Fiat Group, Sergio Marchionne, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που έδωσε την Περασμένη Παρασκευή, δήλωσε ότι παρότι την δεινή οικονομική κατάσταση της Ευροζώνης, η Fiat θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους της για το 2012.

Σε ότι αφορά το άλλο Group όπου

είναι CEO, αυτό της Chrysler, δήλωσε ότι για το 2012, αναμένει καθαρά κέρδη ύψος 1.5 δις ευρώ, από τα 1.2 δις του 2011, και αύξηση στο εμπορικό κέρδος σε 4.5 δις ευρώ, από τα 3.8 δις του 2011.

Ωστόσο δήλωσε ότι αν το ευρώ καταρρεύσει με έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες για όλη την βιομηχανία της Ευρώπης, αφού οι πωλήσεις θα μειώνοντας σε κάτω από 10 εκατ, 30% λιγότερες, σε σχέση με τα 13.1 εκατ. αυτοκίνητα που πουλήθηκαν το 2011.

Σύμφωνα με το Autonews, η Fiat θα κλείσει τα Ευρωπαϊκά της κεντρικά γραφεία στο Mirafiori της Ιταλίας μέσα στο καλοκαίρι, για τουλάχιστον 8 ημέρες, στέλνοντας έτσι του εργαζομένους της σε μια υποχρεωτική άδεια με τις αποδοχές του να ανέρχονται το 80% του μισθού τους. Η συνολική διακοπή θα είναι διάρκειας 8 ημέρων, με την διακοπή να γίνεται μέσα στους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Με τη κίνηση αυτή, η Fiat θα εξοικονομήσει 10 εκατ. δολάρια, αφού για 8 ημέρες δεν θα δουλεύουν 5.400 υπάλληλοι της. Η διακοπή για τον Ιούνιο θα γίνει τα διήμερα 14-15 και 20-21, ενώ οι ημέρες που θα κλείσει τον Ιούλιο, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα