GP Καναδά 2012: Επιτέλους νίκη του Hamilton

Η φετινή χρονιά της Formula 1 συνεχίζει να είναι συναρπαστική αφού στον 7ο αγώνα της χρονιάς, κέρδισε ο Lewis Hamilton, με τον Βρετανό να γίνεται ο 7ος διαφορετικός οδηγός που παίρνει φέτος τη καρό σημαία. Ο Hamilton κινήθηκε από την αρχή γρήγορα, και παρότι αρκετές φορές βρέθηκε να χάνει την πρώτη θέση, η ταχύτητα που είχε, σε συνδυασμό με τα 2 pitstop,

τον βοήθησαν να πάρει την πρώτη του νίκη φέτος και την τρίτη στον Καναδά. Έτσι η McLaren έγινε η μόνη ομάδα που έχει πάρει 13 νίκες στον Καναδά, συνεχίζοντας το σερί από πέρυσι, όπου είχε νικήσει ο Jenson Button σε εκείνο τον αγώνα-μαραθώνιο.

Στην δεύτερη θέση ο Romain Grosjean ενώ στην τρίτη ο Sergio Perez, που χωρίς την εμπειρία που λέει ο Montezemolo, πέρασε τον Fernando Alonso δύο γύρους πριν το τέλος, αφού ο Ισπανός με το μοναδικό pitstop που έκανε, έμεινε από λάστιχα στο τέλος του αγώνα και τερμάτισε τελικά στην 5η θέση, πίσω και από τον Sebastian Vettel, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα από την pole position. Η πρώτη 10αδα συμπληρώθηκε από τους Nico Rosberg, Mark Webber, Kimi Räikkönen, Kamui Kobayashi και Felipe Massa.

Σε ότι αφορά τις βαθμολογίες. Στους οδηγούς ο Lewis Hamitlon με τους 25 σημερινούς βαθμούς ανέβηκε στη πρώτη θέση με 88 βαθμούς, ακολουθεί ο Fernando Alonso με 86 και στη τρίτη θέση ο Sebastian Vettel με 85 βαθμούς. Στους κατασκευαστές, προηγείται η RedBull με 164 βαθμούς, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η McLaren με 133 και στη τρίτη η Lotus με 108 βαθμούς.

Το επόμενο Grand Prix είναι προγραμματισμένο για μετά από 2 εβδομάδες το τριήμερο 22-24 Ιουνίου στην Βαλένθια, στο GP της Ευρώπης. Στη συνέχεια, μπορείς να δεις τους χρόνους, αλλά και τη βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα